Elle Mcphesron, cea mai bogata australianca

“Ori fac ceva care sa ma satisfaca emotional, ori ceva care sa aduca bani”, spune fostul super-model Elle Mcpherson, de data asta in calitate de om de afaceri, intr-un intreviu aparut in cel mai recent numar al revstiei “InStyle”.

Elle Mcpherson, tripla castigatoare a premiului “Sports Illustated” pentru cel mai frumos corp din lume, este, potrivit “InStyle”, cea mai bogata australianca, chiar mai bogata decat super-starul pop Kylie Minogue. Averea lui Mcpherson este estimata la 100 de milioane de euro.

Fostul supermodel, supranumit astazi “regina societatii globale”, traieste in Anglia si unde este singurul fotomodel de pe lista a celor mai bogate 100 de femei din Anglia, un top realizat de “Sunday Times”.

Cu zece ani in urma, o data retrasa din “modelling”, Elle a conceput o colectie de lenjerie intima, “Elle Mcpherson Intimates”, care a devenit intre timp o afacere cu un profit de 65 de milioane de euro pe an. In 2005 s-a adaugat acestei afaceri si linia de cosmetice de corp, “The Body”.

Incepand cu anul acesta, Elle va lanseaza pe piata si o colectie de lenjerie de lux, “Budoir”.

La 43 de ani, Mcpherson, mama a doi copii, dar necasatorita, afirma ca nu foloseste Botox, ci doar o crema a firmei autraliene ModelCo, eficienta impotriva ridurilor. Corpul ei, inretinut acum cu exercitii Yoga si in continuare in cea mai buna forma, este “rezultatul unei gene bune si a unei atitidini sanatoase de viata”.

Elle McPherson, numita si “The Body” (Trupul), datorita dimensiunilor ei perfecte, s-a retras la inceputul anilor '90 din moda si a reusit sa apara in cateva productii cinematografice importante, alaturi de actori mari, precum Hugh Grant, Anthony Hopkins sau George Clooney.

Elle are trei copii, iar tatal unuia dintre ei este, dupa cum relata de curand presa, actualul iubit al Umei Thurman, Arpad Busson. In tara ei de origine, Australia, chipul ei a aparut si pe un timbru.

A doua viata a starurilor din modeling

Cindy, Claudia, Naomi, Linda, Elle, Christy, Helena sau Tatjana sunt numele unor regine ale podiumurilor de pe vremea in care modellingul inca mai reusea sa promoveze super-staruri. Ca si un sportiv de performanta, un model intra in perioada de declin la nici 30 de ani, varsta la care cele mai multe dintre fostele dive ale incep o a doua viata.

“Modelele prezinta talk-show-uri, joaca in filme, deschid cafenele, au relatii sau se marita cu staruri de cinema. Si, bineinteles, fac milioane”, nota revista americana “Forbes”, subliniind ca “o mana de modele influenteaza, de fapt, industria, fiind la fel de faimoase si de puternice ca celebritatile din orice alt domeniu”.

Cindy Crawford, idealul femeii americane

Dupa ce in anii '90 a reprezentat “idealul” femeii americane, cu un zambet stralucitor, par bogat si un corp bine antrenat, Cindy Crawford s-a retras din afacerea cu propria-i frumusete si a lansat o linie de produse cosmetice, a facut emisuni de televiziune si a avut o realtie de patru ani cu celebrul actor Richard Gere.

Intre timp, modelul de 41 de ani s-a casatorit cu milionarul Rande Gerber si are doi copii.

Cindy s-a gandit sa se asigure financiar dupa retragerea din modelling inca din anul 1988, cand a deschis lantul de cafenele, “Fashion Cafe”, impreuna cu mai multe colege de breasla, Claudia Schiffer, Naomi Campbell, Elle MacPherson si Christy Turlington (dovedind astfel ca sunt la fel de puternice ca si actorii de la Hollywood, care deschisesera lantul de cafenele: “Planet

Hollywood”). Afacerea e, acum, falimentara, iar “fetele” s-au reorinetat.

Naomi Campbell, in calendarul “Pirelli 2008”

Naomi Campbell, singura dintre fostele dive activa si astazi, le face, potrivit “regulii Forbes”, aproape pe toate. Primul model de culoare care a aparut pe coperta revistei “Vogue” continua sa lucreze ca model, iar in paralel cu aceasta este o celebritate atotprezenta, nu in ultimul rand, datorita povestilor ei care alimenteaza aproape permananet presa de scandal.

Toate relatiile ei de pana acum au esuat, chiar daca a fost de doua ori logodita (cu basistul trupei U2, Adam Clayton si cu milionarul Luca Orlandi). Dupa relatia cu dansatorul flamenco Joaquim Cortes, s-a spus ca modelul ar fi incercat sa isi ia viata. Relatia ei cu Flavio Briatore, managerul Formulei 1, a durat cativa ani.

Ghinion in dragoste, noroc in afaceri.

Campbell vinde un parfum cu numele ei, apare in filme si se angajeaza in actiuni caritabile, (“Nelson Mandela Childrens Fund” sau UNESCO). La 37 de ani, dintre care 20 petrecuti “in numele modei”, Naomi este in continuare un star, si va fi una dintre divele din editia de anul viitor a celebrului calendar Pirelli.

Claudia Schiffer, sotie si mama

Claudia Schiffer, Brigitte Bardot a Germaniei, fosta muza a lui Karl Lagerfeld si imagine a casei Chanel, se angajeaza social pentru tarile sarace (“Vocea ta impotriva saraciei”).

In anii de maturitate, acum insensibila la “vrajile” lui David Copperfield, cu are a avut o relatie in trecut, ea este in primul rand mama a doi copii si sotia producatorului de filme Matthew Vaughn.

Claudia (37 de ani) traieste in Londra, dar apare la o festivitate din lume cel putin o data pe saptamana, singura sau alaturi de sotul ei, (cel care ar putea sa o ajute sa repete, cu ceva mai mult succes decat pana acum, incercarea de a face actorie).

integral in EvZ