Compania RCS&RDS va fi obligata sa ofere celorlalti competitori de pe piata de telefonie servicii de interconectare in vederea terminarii la puncte fixe a apelurilor la tarife care nu vor putea depasi valoarea de 1,15 eurocenti/minut, exclusiv TVA, potrivit unei decizii a Autoritatii Nationale pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI), se arata intr-un comunicat de presa al institutiei de reglementare.

Conform deciziei ANRCTI, operatorul RCS&RDS trebuie ca in termen de 3 zile sa publice pe pagina sa de Internet anumite informatii referitoare la punctele sale de acces, precum si tarifele tuturor serviciilor si facilitatilor asociate interconectarii.

Termenul maxim de negociere in vederea incheierii unui acord de interconectare va fi de 2 luni de la data primirii de catre RCS & RDS a unei cereri in acest sens, iar, in ceea ce priveste implementarea acordurilor de interconectare, termenul maxim va fi de 3 luni de la data incheierii acestora.

In privinta cererilor de interconectare transmise RCS & RDS pana la data de 20 iunie 2007 inclusiv, termenul maxim de negociere va fi de 15 zile de la data comunicarii deciziei.

Compania va trebui de asemenea sa transmita ANRCTI o copie dupa fiecare dintre cererile de interconectare si, respectiv, dupa fiecare dintre cererile de modificare, completare sau retragere a cererii initiale, in termen de 2 zile de la data primirii acestora.