Nationala de rugby a Romaniei va sustine simbata un meci test cu echipa galeza Neath, urmind ca in zilele urmatoare managerul Robert Antonin sa anunte cei 30 de jucatori care ne vor reprezenta la Cupa Mondiala 2007.

Dinamovistul Costica Mersoiu a suferit o operatie si va rata turneul, in vreme ce unul dintre cei mai buni "stejari", Petre Mitu (foto), va ramine in afara lotului, dupa o lunga tevatura legata de pretentiile sale financiare.

Inainte de meciul cu Georgia, decisiv pentru calificarea la Cupa Mondiala, Petre Mitu a solicitat o indemnizatie considerata "exagerata" de catre oficialii echipei nationale. Din acel moment, Mitu a iesit din calculele reprezentativei si nu va fi selectionat pentru turneul final.

Intr-un interviu publicat de site-ul www.rugby.ro, managerul Robert Antonin explica: "Din punctul meu de vedere, Mitu a refuzat sa joace pentru echipa nationala. Iar decizia de a nu-l selectiona a fost una colectiva, nu numai a mea".

La Cupa Mondiala de rugby 2007, Romania va disputa primul meci contra Italiei (12 septembrie). In grupa noastra se mai afla Noua Zeelanda, Scotia si Portugalia.