Nu departe de orasul ucrainean Evpatoria, la o mila de satul Stormovoe, scunfundatorii au descoperit pe fundul Marii Negre un oras necunoscut. In prezent se fac pregatiri in vederea trimiterii la fata locului a unei expeditii stiintifice. Totul a inceput in mai anul curent, cand instructorii unui club de sporturi maritime au remarcat pe fundul marii forme de relief care le-au atras atentia.

Cateva luni mai tarziu, au trecut la curatarea locului si au dat peste un intreg oras. Potrivit scufundatorilor, este vorba de constructii separate, cu camere cu orificii de forma dreptunghiulara (ferestre) si arcarde (inaltimea maxima de 2.5-3 m), o artera de circulatie, alte obiective de acest gen.

„Privite de sus, camerele par perfect netede”, a relatat presedintele clubului, Dmitri Sapovalov, citat de publicatia electronica ucraineana Korrespondent. Potrivit afirmatiilor sale, respectivele constructii nu sunt opera naturii, ele au fost facute de mana omului. In plus, pe teritoriul orasului necunoscut, a fost descoperita o piatra sub forma de ou, cu un diametru de peste 2 m. Sapovalov a presupus ca piatra folosea in scopuri rituale.