Pentru prima data din 1956, bataile celui mai faimos ceas din lume - Big Ben, din Londra, nu vor mai fi auzite timp de o luna. Potrivit BBC, clopotele ceasului au fost oprite pentru inlocuirea unor mecanisme ale orologiului.

Cei care supravegheaza functionarea zilnica a celebrului ceas au explicat ca lucrarile sunt "de rutina", pentru ca acesta functioneaza perfect, iar procesul de restaurare inseamna prevenirea unor eventuale defectiuni.

Ultima bataie a fost auzita sambata dimineata la ora 08.00, iar o ora mai tarziu, o echipa de alpinisti utilitari au spalat cele patru cadrane ale ceasului. Big Ben va fi repornit dupa curatarea cadranelor, insa va indica doar ora, fara ca sunetul specific sa se mai auda.

Faza a doua a lucrarilor de intretinere va dura cateva saptamani. Big Ben a fost instalat in 1859 si si-a capatat numele de la celebrul clopot de 13 tone si jumatate care anunta ora exacta. Ceasul a mai fost oprit accidental de-a lungul timpului, din cauza vremii nefavorabile, avariilor sau chiar a pasarilor, insa tehnicienii au reusit de fiecare data sa-l repuna in functiune.