Cosmote Romania a anuntat, duminica, incheierea recenta a unor acorduri de roaming care permit utilizarea acestui serviciu in locatii exotice precum Antigua, Aruba, Barbados, Bermuda, Insulele Cayman, Republica Dominicana, Grenada, Haiti, Samoa, St. Kitts si Nevis, St. Lucia, St.

Vincent, Insulele Turks si Caicos, Trinidad & Tobago, Anguilla si Columbia, potrivit unui comunicat de presa al companiei. In prezent, abonatii operatorului pot folosi serviciile de roaming in 275 de retele de telefonie mobila din 137 de tari, iar utilizatorii de cartela au la dispozitie 237 de retele, din 136 de tari.

Potrivit informatiilor companiei, utilizatorii Cosmote beneficiaza de servicii GPRS in 19 tari.

“Cresterea inregistrata anul acesta pentru convorbirile in roaming este atat un reper al potentialului pe care noile acorduri si destinatii il au, cat si pentru imbogatirea continua a listei.

Lunile de vara, in care majoritatea romanilor pleaca in concediu, aduc cu sine si o crestere a traficului in roaming”, a declarat Oana Cristea, Manager Roaming & Interconectare in cadrul Cosmote Romania.

In privinta destinatiilor din cadrul Uniunii Europene, Cosmote Romania a anuntat ca, incepand din data de 30 august, toti utilizatorii sai pot beneficia de tarife reduse in roaming pentru destinatii din aceasta zona, atat pentru apelurile primite cat si pentru cele date, ca urmare a noilor reglementari comunitare.

Utilizatorii Cosmote vor putea initia apeluri catre orice destinatie din Uniunea Europeana pentru 0,49 Euro/minut + TVA si vor fi taxati cu 0,24 Euro/minut +TVA pentru apelurile primite.