„In 2007, Congresul SUA a autorizat aproape 34 milioane dolari pentru construirea Bazei Mihail Kogalniceanu in locul fostei Brigazi 34 Mecanizate, iar aceste constructii vor incepe la sfarsitul lunii august”, a precizat col. John Ingham.

Baza va gazdui 1.700 de militari

Numai in timpul exercitiului care se va desfasura in perioada 17 august-22 octombrie si la care vor participa peste 1.000 de militari se vor cheltui peste 8 milioane de dolari.

Baza de la Mihail Kogalniceanu, care va avea o capacitate de cazare pentru 1.700 militari, va primi trupe americane ce se vor antrena prin rotatie, in Romania si in Bulgaria, sub comanda Joint Task Force-East.

De la sfarsitul lunii, mare parte din infrastructura existenta a fostei Brigazi 34 Mecanizata va fi demolata (peste 30.000 de metri patrati).

Baza de la Mihail Kogalniceanu se va numi Forward Operating Site (FOS) fiind alaturi de FOS-ul de la Novo Selo, din Bulgaria, singurele baze complet americane din Europa.

Facilitatile primare ale FOS vor fi simple structuri modulare pentru spatii de cazare, de recreere, birouri administrative, clinica medicala, capela.

„SUA au ales acest loc pentru ca Romania ne este un aliat partener si investim aici pentru ca trupele americane si romane sa se poata antrena impreuna. Dorim sa contribuim astfel la modernizarea armatei romane”, spune colonelul John Ingham.

Integral in Evz