Strategia PSD pentru perioada urmatoare, precum si pregatirea alegerilor europarlamentare - sunt principalele subiecte ce vor fi discutate de reprezentantii acestei formatiuni politice, la o intalnire prevazuta sa se desfasoare, luni seara, la Bran.

Tot mai multe voci din partid sustin ca pe listele europarlamentare trebuie introduse figuri noi si oneste, iar partidul trebuie sa treaca in opozitie.

Pe de alta parte, mai multe organizatii neguvernamentale solicita conducerii PSD sa ia in discutie si Legea lustratiei, precum si faptul ca presedintele de onoare al partidului, Ion Iliescu, este urmarit penal in dosarul mineriadei din iunie 1990.

Pe langa aceste discutii, sunt de asteptat dezbateri cu privire la sprijinul oferit guvernului. Majoritatea liderilor judeteni sustin ca PSD-ul trebuie sa se decida si sa depuna o motiune de cenzura impotriva actualului Executiv.

O asemenea hotarare nu poate fi luata la intalnirea de la Brad - care este o reuniune informala - insa surse din partid au declarat ca se asteapta ca la viitoarea sedinta a Biroului Permanent, sa fie propusa o astfel de motiune.

PD va sustine o eventuala motiune de cenzura a PSD

Democratii au anuntat ca sustine orice fel de motiune de cenzura, insa s-au aratat sceptici fata de un posibil demers al PSD. Liderul democrat, Emil Boc, a comparat motiunea de cenzura a PSD cu "povestea lui Niculaita Minciuna", apreciind ca social-democratii au anuntat de prea multe ori ca vor depune o asemenea motiune.

Textul se actualizeaza