Adriean Videanu, primarul general al Capitalei, l-a actionat in judecata pe Marian Vanghelie, primarul sectorului cinci, pentru acuzatiile aduse in legatura cu Lacul Vacaresti, precizanda ca "acestea nu au legatura cu realitatea" - informeaza NewsIn.

"Marian Vanghelie isi imagineaza ca atacandu-ma periodic, pe mine sau alti membri ai PD, pe teme dovedite de fiecare data a fi false, castiga capital electoral. Fiecare partid are libertatea de a-si face propria strategie politica si de imagine, dupa oamenii pe care si-i alege a-i fi reprezentanti", afirma intr-un comunicat presedintele executiv al PD, Adriean Videanu.

"Pentru toate acuzele si invectivele pe care mi le-a adus in ultima vreme, ii ofer dlui Vanghelie posibilitatea sa le probeze in fata instantei", se mai spune in document.

Potrivit Rador, Vanghelie vorbit, duminica, despre o lovitura imobiliara la care si-ar fi adus contributia Adriean Videanu, primarul de sectorul patru, Adrian Inimaroiu, si fostul viceprimar al Capitalei, Ludovic Orban.

„In momentul cand este vorba de bani, Alianta DA exista - este vorba despre primarul general Adriean Videanu, fostul viceprimar Ludovic Orban si primarul Inimaroiu”, a mai spus Vanghelie.

Acuzatiile se refera la 180 de hectare de teren in zona Vacaresti.

Mai mult, Marian Vanghelie spune ca oficialitatile au tergiversat in mod voit retrocedarile in aceasta zona. Potrivit liderului PSD, proprietarii au inceput sa vanda asa-numitele drepturi litigioase catre anumite firme cu doi sau trei euro metrul patrat, in conditiile in care valorea terenului in zona ajunge si la 2000 de euro metrul patrat.