Federatia romana de fotbal informeaza: meciul cu Olanda (din preliminariile EURO 2008) se va disputa pe stadionul din Constanta. "Decizia i-a apartinut exclusiv antrenorului Victor Piturca", confirma presedintele FRF, Mircea Sandu.

Selectionerul a ales Constanta in defavoarea oraselor Timisoara, Craiova si Bucuresti.

Timisoara

Aici s-a jucat intilnirea cu Slovenia (6 iunie). Suporterii echipei nationale au criticat politica FRF privind preturile biletelor si imediat dupa meci Victor Piturca a declarat: "A fost un gest foarte urit din partea oamenilor sa huiduie conducerea federatiei".

Craiova

Desi patronul Universitatii, Adrian Mititelu a accelerat lucrarile de modernizare la tribuna oficiala si vestiare (special pentru a primi dreptul de gazduire a partidei cu Olanda), selectionerul a rezistat tentatiei de a evolua in Banie. "Piti are casa la citeva sute de metri de stadion, era obligat sentimental sa aleaga Craiova!", a spus Mititelu, afectat de hotarirea antrenorului.

Bucuresti

Piturca stie ca stadionul Stelei este cea mai buna arena de fotbal din tara - gazon excelent, tribune apropiate de suprafata de joc, infrastructura modernizata, insa nu vrea sa expuna nationala unui public care a provocat incidente la meciul cu Belarus (octombrie 2006).

De altfel, amicalul cu Turcia (22 august) era programat in "Ghencea", insa in urma cu citeva zile, Piturca a schimbat locul, preferind fostul "23 august", actualul "National" din complexul Lia Manoliu.

Program nationala

Meciul Romania-Olanda este programat la 13 octombrie. Inaintea acestei partide, "tricolorii" vor mai sustine un joc oficial: cu Belarus, in deplasare, la 8 septembrie.

Tot in intervalul urmator, nationala Romaniei va juca si doua partide amicale: cu Turcia, pe "Nationalul" din complexul Lia Manoliu (22 august) si cu Germania (12 septembrie, la Koln).