Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a declarat, luni, ca proiectul de reducere a personalului bugetar cu 10% va fi discutat in Guvern peste doua saptamani. Potrivit NewsIn, Olteanu a declarat ca un proiect similar a fost promovat si de PSD, partid care nu l-a finalizat insa.

"Programul de guvernare al lui Nastase prevedea o reducere cu 30%, dar nu a redus cu nicio persoana. Acum incercam noi sa reducem cu 10%. Ministrul muncii va prezenta in prima sedinta de Guvern, care va avea loc probabil peste doua saptamani, o solutie pentru reducerea personalului bugetar", a spus Olteanu la Eforie Nord, la deschiderea Saptamanii Diversitatii, citat de NewsIn.

In data de 5 august, ministrul Muncii, Paul Pacuraru, a declarat ca numarul de bugetari depaseste cu 10% numarul necesar si se impune fie reducerea acestora, fie plafonarea salariilor.

In urma reducerii cu 10%, circa 100 de mii de oameni, a personalului bugetar, ministrul spera sa obtina la bugetul de stat peste 700 de milioane de euro.

Reducerea ii vizeaza doar pe bugetarii din administratia centrala si locala, insa nu si functionarii publici.