Urmarind cu atentie evolutia titlurilor dar si a investitorilor pe piata de capital romaneasca putem constata faptul ca rezidentii iau locul investitorilor straini la cumparare. Oricum, rulajul pe luna lui cuptor a fost unul destul de dezamagitor, semn ca e nevoie de listari noi pentru a creste bursa.

Semnalul l-au dat cei din afara, plasamentele investitorilor straini in actiuni listate la Bursa de Valori Bucuresti diminuandu-se in luna iulie cu 18 la suta comparativ cu luna precedenta (187,84 milioane, conform datelor publicate de BVB). In luna iunie, nerezidentii achizitionasera actiuni in valoare totala de 229,25 milioane de euro (746,58 milioane de lei).

Investitorii straini au vandut, in iulie, pe piata de capital romaneasca actiuni de 155,57 milioane de euro (506,54 milioane de lei), cu aproape 20 la suta mai putin decat in luna iunie, cand volumul vanzarilor a fost de 193,33 milioane de euro (629,61 milioane de lei).

Semne imbucuratoare vin din interior, semn ori ca romanul incepe sa prinda gustul jocului bursier, ori ca persoanele plimbate la munca prin UE s-auplictisit sa-si cheltuiasac banii pe case si masini.

Integral in Curentul