Dinamo pregateste "cel mai important meci din ultimii 15 ani" - disputa la Roma mansa-tur din preliminariile UCL. Fata de acum 3 ani, cind sortii i-au adus ca adversar pe Manchester, Lazio Roma este un adversar cu care "se poate discuta", spun administratorii echipei bucurestene.

Jucatorii au posibilitatea de a cistiga "cele mai mari prime intilnite vreodata in fotbalul romanesc", sustine (fara a preciza cuantumul) managerul Cristian Borcea.

Dinamo a deplasat luni in capitala Italiei un lot din care lipseste fundasul central Cosmin Moti (accidentat). A urcat in avion celelalt fotbalist cu probleme medicale - mijlocasul defensiv Andrei Margaritescu se afla in finalul perioadei de refacere, prezenta sa in teren fiind improbabila.

Ultimele pregatiri

Lazio Roma l-a recuperat pe Mauri, omul din spatele virfurilor, si il poate folosi pe Rocchi - un jucator pe care antrenorul Delio Rossi l-a "ascuns" privirilor spionilor de la Dinamo, la amicalul cu Panathinaikos. La antrenamentul efectuat luni dimineata, Lazio l-a pierdut pe atacantul Simone Inzaghi care nu va intra in calcule pentru meciul de marti seara.

Echipe probabile

Lazio: Ballotta - Scaloni, Stendardo, Cribari, Zauri - Mutarelli, Ledesma, Mauri, Behrami - Rocchi, Pandev

Dinamo: Lobont - Blay, Nastase, Radu Stefan, Pulhac - Cristea, Fernandes, Ropotan, Catalin Munteanu - Niculescu, Bratu.

Atmosfera

Luni seara, organizatorii declarau ca fusesera vindute 16.000 de bilete. In tribunele lui "Stadio Olimpico" sunt asteptati 4.000 de romani. Fortele de ordine au cerut organizatorilor sa lanseze mai multe apeluri catre fanii lui Lazio, pentru a-i face sa renunte la manifestarile rasiste.

La amicalul cu Panathinaikos, un jucator de culoare din echipa ateniana a fost tinta unor asemenea manifestari, suporterii lui Lazio fiind recunoscuti pentru atitudini rasiste.