Opera Nationala din Bucuresti organizeaza sambata, 25 august, un concert extraordinar. Spectacolul va avea loc in aer liber, incepand cu ora 21.00, pe esplanada ONB.

Spectacolul va fi sustinut de solistii Oana Andra, Dorina Chesei, Mariana Colpos, Felicia Filip, Ana Mirescu, Sorina Munteanu, Madeleine Pascu, Mihaela Stanciu, Ecaterina Tutu, Crina Zancu, Iordache Basalic, Pompeiu Harasteanu, Stefan Ignat, Marius Manea, Vlad Mirita, Gabriel Nastase, Ionut, Pascu. Solistii vor fi acompaniati de corul pregatit de maestrul Stelian Olariu si orchestra teatrului.

Concertul, o premiera pentru prima scena lirica a tarii, se va desfasura sub bagheta dirijorului Iurie Florea.

In programul concertului sunt cuprinse fragmente din opere celebre: Nunta lui Figaro si Flautul fermecat de Mozart, Cavaleria rusticana de Mascagni, Paiate de Leoncavallo, Trubadurul, Traviata si Rigoletto de Verdi, Cenusareasa de Rossini, Tosca si Boema de Puccini, Carmen de Bizet, Faust si Romeo si Julieta de Gounod, Samson si Dalila de Saint-Saens, Norma de Bellini, Liliacul de Strauss, Povestirile lui Hoffmann de Offenbach si Carmina Burana de Carl Orff.