Joe O'Donnell, unul dintre cei mai importanti fotografi americani ai secolului trecut, numit si "fotograful presedintilor", a murit la varsta de 85 de ani, lasand in urma o creatie impresionanta si diversa.

De-a lungul timpuli, O'Donnell a avut sansa de a imortaliza momente cruciale ale istoriei secolului XX, cea mai cunoscuta imagine care ii poarta semnatura fiind celebra scena care ii reuneste pe Franklin Roosevelt, Iosif Stalin si Winston Churchill, dupa terminarea celui de al doilea razboi mondial.

Dar aceasta imagine simbolica pentru secolul trecut nu este si singura performanta artistica marca O'Donnell.

In timpul razboiului acesta a imortalizat mai multe scene din campania desfasurata de Aliati in Pacific, O'Donnell fiind atunci in armata. A fost unul dintre primii fotografi straini care au ajuns in Hirosima, in septembrie 1945, fotografiind dezastrul lasat de bombardamentul nuclear.

Dar a fost si fotograful oficial al Casei Albe, pe timpul mandatelor a cinci presedinti : Harry Truman, Dwight D. Eisenhower, John F.

Kennedy, Lyndon Johnson si Richard Nixon In aceasta perioada petrecuta in preajma unora dintre cei mai puternici oameni ai lumii a reusit sa realizeze imagini suprinzatoare, care ii prezentau pe presedintii americani in ipostaze oficiale sau dimpotriva, amuzante ori neconventionale.

De atunci dateaza si una dintre cele mai impresionante fotografii realizate de Joe O'Donnell : imaginea lui John F. Kennedy Jr salutand sicriul tatalui sau.