Steaua a reusit doar o remiza contra campioanei Belarusului, BATE Borisov, dar sansele de calificare in grupele Ligii, au crescut imens, bielorusii nedand impresia ca ar putea intoarce acest rezultat pe Ghencea, peste doua saptamani. Toate cele patru goluri au venit in urma unor lovituri libere. Este primul joc din era Hagi in care Steaua primeste doua goluri.

"Prima repriza a fost proasta. Toata lumea credea ca ne va fi usor, insa s-a dovedit ca nu a fost deloc asa. Eu am avertizat tot timpul ca este nevoie de concentrare. Din fericire, am revenit repede, iar in repriza a doua am jucat asa cum trebuia s-o facem. Nu avem cum sa ratam prezenta in grupele Ligii Campionilor. Avem nevoie doar de concentrare."

Gheorghe Hagi - antrenor Steaua

"Jocul nu prea a mers. Nu putem spune ca gazdele au fost peste noi. Au avut doua ocazii si ne-au dat doua goluri. Sunt foarte suparat ca am avut ghinionul asta sa luam golul de 2-2 cand mai erau 15 secunde. Doamne fereste! Poate luam gol acasa si nu mai reusim sa inscriem."

Gigi Becali - patron Steaua

Rezumatul partidei

href="http://www.dailymotion.com/video/x2rjyr_bate-borisov-2-2-steaua-bucuresti_sport">BATE Borisov 2 - 2 Steaua Bucuresti

Inc??rcat de tzonner

Hagi i-a trimis inca din primul minut pe noul venit Plesan si pe Dorin Goian, absent la ultimele doua jocuri ale Stelei din cauza unei accidentari. Debutul jocului a apartinut bucurestenilor, Neaga ratand o prima ocazie in minutul 8, sutul sau din unghi fiind respins in corner de Fedorovici.

Nicolae Dica a trimis balonul in plasa portii lui Fedorovici, in minutul 24, dar asistentul Luca Maggiani a ridicat fanionul pentru a semnaliza pozitia de ofsaid a stelistului. Acelasi Dica a avut o lovitura de cap in minutul 35, respinsa cu dificultate de Fedorovici.

Bielorusii au preluat controlul, avand o serie de lovituri libere din jumatatea Stelei. La o astfel de faza, in minutul 40, Radkov a deschis scorul, profitand de greselile fundasilor centrali ai Stelei care au lasat mingea sa treaca. Radkov, singur la sase metri de poarta, a inscris pe sub Zapata, iesit in intampinare.

In minutul 60, Dorin Goian a reluat cu capul in plasa lovitura libera executata de pe partea stanga de Nicolae Dica. Goian devine golgheterul Stelei in preliminarii, cu doua goluri, dupa ce marcase si la Lubin.

In minutul 68, Steaua si-a trecut in cont si o bara. Centrarea lui Neaga a fost reluata din plonjon de Nicolita, mingea lovind stalpul din dreapta al portii gazdelor.

Dica a anuntat golul doi in minutul 75 cand a sutat din careul gazdelor, mingea indreptandu-se spre vinclu, dar Fedorovici a respins cu un reflex uimitor. In minutul 84, portarul lui BATE nu s-a mai putut insa opune la lovitura libera executata perfect de Nicolae Dica.

In ultimele secunde, BATE a reusit totusi sa egaleze, tot dupa o lovitura libera executata acum de pe partea stanga, centrarea fiind reluata cu capul in plasa de Blizniuk.

"Este nepermis sa primim un asemenea gol. O echipa mare, cu pretentiile pe care Steaua le are, nu are voie sa comita astfel de greseli. Din nefericire, in loc sa transam calificarea aici, le-am dat sperante bielorusilor care acum vor juca altfel la Bucuresti. Ne asteapta un meci greu."

Mirel Radoi

Returul va avea loc pe 29 august, pe stadionul Ghencea.

Steaua aniverseaza pe 15 august 60 de ani de la disputarea primului joc din istoria clubului. In aceasta zi in 1947, Steaua, sub denumirea ASA a intalnit intr-un meci amical pe Metalul Emil Costinescu din Sinaia.