Academiei de Arte si Stiinte Cinematografice din Los Angeles l-a reales in functia de presedinte pe producatorul de film Sid Ganis. Sid Ganis, in varsta de 67 de ani, este ales pentru a treia oara in aceasta functie, informeaza Reuters. Pentru una din functiile de vicepresedinti ai organizatiei a fost numit actorul Tom Hanks.

Ganis este unul din veteranii Consiliului de Administratie al Academiei, fiind membru de 21 de ani. El a fost ales pentru prima data in functia de presedinte in urma cu doi ani, succedandu-i lui Frank Pierson, care efectuase deja numarul maxim de patru mandate de presedinte.

Tom Hanks, castigator al premiului Oscar pentru cel mai bun actor in anul 1933 cu "Philadelphia" si in 1994 cu "Forrest Gump", se va ocupa in calitate de vicepresedinte de departamentul actorilor. Hanks a mai activat ca guvernator al breslei actorilor si are o bogata experienta la Hollywood atat ca actor cat si ca producator.

Ganis si Hanks vor avea ca misiune organizarea celei de-a 80-a editii a premiilor Oscar, care va avea loc in februarie anul viitor, informeaza Reuters.