Preturile reglementate la gazele naturale si energia electrica pentru populatie nu vor suferi modificari in trimestrul trei al acestui an, costurile suplimentare de productie, care vor fi suportate de unii producatori de energie, urmand a fi absorbite de sistemul energetic, a declarat joi, ministrul economiei Varujan Vosganian, citat de NewsIn.

Potrivit ministrului Economiei, recunoasterea unor costuri suplimentare in cazul anumitor producatori de energie nu inseamna in mod imediat, cresterea preturilor la energia electrica pentru populatie, asigurand ca aceste costuri vor fi absorbite de sistemul energetic.

Vosganian a mai spus ca pretul energiei electrice pentru populatie ar putea creste cu cel mult 2% de la 1 ianuarie, dupa analiza efectelor secetei si a cererilor producatorilor de majorare a pretului in trimestrul patru al acestui an.

In luna iunie a acestui an, Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) a anuntat ca preturile la gazele naturale si energia electrica platite de catre populatie nu se vor schimba in trimestrul trei, dar ca exista posibilitatea unei majorari pana la sfarsitul anului.