Cele 33 de fonduri deschise de investitii active pe piata autohtona au cumulat, in primele sapte luni din acest an, active nete in valoare de 800 milioane de lei (253,3 milioane de euro). In luna iulie, activele fondurilor au crescut cu 18,49 milioane de lei.

Valoarea subscrierilor in fondurile deschise de investitii a fost de 91,5 milioane de lei, cele mai mari fiind adjudecate de fondurile de actiuni, arata datele Uniunii Nationale a Organismelor de Plasament Colectiv (UNOPC).

Fondurile de actiuni isi consolideaza suprematia

In perioada analizata, fondurile de actiuni si-au consolidat, de altfel, "suprematia", si au atins o cota de piata de 43,9%, comparativ cu cota de 41,9% la finalul lunii anterioare.

Fondurile diversificate aveau, la sfarsitul lunii iulie, o cota de piata de 35,2%, fondurile monetare - de 14,5%, iar fondurile de obligatiuni detineau 7% din piata fondurilor. Comparativ cu luna iunie, fondurile de actiuni si cele diversificate si-au marit cota de piata, in timp ce fondurile monetare si de obligatiuni au inregistrat un usor recul.

In clasamentul activelor nete, fondurile de actiuni s-au plasat pe primul loc, cu 346 milioane lei, urmate de fondurile diversificate cu 282 milioane lei, de fondurile monetare cu 116 milioane lei. Fondurile de obligatiuni au ocupat ultima pozitie cu active nete de 56 milioane de lei.

Integral in Adevarul