Serviciul BBC nu va mai fi accesibil in Rusia incepand de vineri, in urma unei decizii a autoritatilor de la Moscova, a anuntat postul britanic, citat de AFP si Mediafax.

BBC, care s-a confruntat anterior cu probleme referitoare la difuzarea programelor sale in Rusia, si-a pierdut ultimul partener, postul moscovit Bolsoi Radio, care a incheiat parteneriatul cu postul britanic pentru a-si putea pastra licenta de difuzare.

"Grupul financiar Finam, proprietarul Bolsoi Radio, si-a motivat alegerea prin cererea emisa de autoritatile care emit licentele de difuzare de a retrage programele BBC, pentru a nu-si pierde dreptul de antena", mentioneaza un comunict al postului britanic.

BBC a pierdut, pana la finalul lui 2006, drepturile de difuzare pentru Radio Arsenal, un alt post moscovit, in timp ce Radio Leningrad din Sankt Petersburg a incetat sa mai difuzeze programele radiodifuzorului britanic inca de la inceputul anului trecut ca urmare a cererii autoritatilor responsabile de licenta de difuzare.

"Sunt foarte dezamagit ca ascultatorii Bolsoi Radio de la Moscova nu vor mai avea posibilitatea sa asculte stirile independente si impartiale ale BBC", a declarat Richard Sambrook, director al BBC Global News.

Rusii vor putea sa asculte BBC de acum incolo pe unde medii sau scurte, ori pe internet.

BBC si-a facut deja publica intentia de a face apel la aceasta decizie administrativa.