Toti pasagerii care se aflau la bordul avionului apartinand unei companii aeriene turce, deturnat sambata dimineata in timpul unui zbor intre nordul Ciprului si Istanbul, au reusit sa se salveze. Anuntul a fost facut de directorul companiei Atlas Jet, detinatoare a aparatului de zbor - transmite Reuters.

Posturile turce de televiziune, preluate de agentiile internationale de presa, au relatat ca piratii aerului intentionau sa indrepte avionul catre Teheran. Unii martori sustin ca acestia vroiau, de fapt, sa ajunga in Siria. Este de vorba despre doi indivizi, presupusi membri ai retelei teroriste Al-Qaida, care vorbeau limba araba.

Pasagerii care au luat legatura cu oameni de la sol, cu ajutorul telefoanelor mobile, au declarat unul dintre ei intelegea si limba turca.

Dupa aterizare, pasagerii au fortat usile din spatele avionului si au reusit sa coboare pe pista, iar cei doi pirati ai aerului s-au predat fortelor de ordine. CNN-Turk a prezentat imagini cu cei doi barbati parasind avionul. Dupa ce li s-au pus catuse la maini, acestia au fost bagati intr-o masina, care a plecat imediat.

Ministrul cipriot al Transporturilor a declarat ca acestia sunt cetateni iranieni si au vrut sa protesteze fata de politica Statelor Unite pe plan extern.

Deturnarile de avioane si amenintarile cu bomba nu sunt un lucru neobisnuit in Turcia. In ultimul an, s-au inregistrat mai multe incidente asemanatoare, fara ca vreun pasager sa fie ranit.