Vacanta presedintelui francez Nicolas Sarkozy la Wolfeboro (statul american New Hampshire) a fost platita de doua familii bogate (Cromback si Agostinelli), scrie Reuters.

Cotidianul „Le Monde” precizeaza ca Sarkozy in persoana a sunat la redactia ziarului pentru a confirma informatia.

„Vila a fost inchiriata de prietenii nostri Cromback si Agostinelli care ne-au invitat aici, pentru a petrece vacanta”, ar fi declarat presedintele Frantei.

Pentru cele doua saptamini petrecute in vila din Wolfeboro, „Le Monde” estimeaza ca factura s-a ridicat la aproximativ 44.000 de euro. Opozitia i-a reprosat presedintelui ca a ales „o vacanta platita de interese private”, cita vreme Presedintia Frantei are in gestiune mai multe resedinte, „intretinute din bani publici”.

Nicolas Sarkozy a mai stirnit o polemica de acest gen, in zilele care au urmat victoriei in alegeri - impreuna cu sotia, Sarkozy a petrecut citeva zile pe yachtul unui miliardar francez. Presedintele a explicat alegerea prin faptul ca miliardarul Bollore „nu are afaceri cu statul francez”, chestiune contestata ulterior de presa de la Paris.

Sarkozy a precizat ca nu are „nimic de ascuns”, nici ca ar fi dorit sa pastreze secretul absolut asupra locului unde se afla. „Numai ca a fost infernal sa descopar in fiecare moment, fotoreporteri in fata casei”, a concluzionat presedintele francez.