Cand ai banii lui Mick Jagger, Francis Ford Coppola sau Michael Douglas nu te mai multumesti cu o casa luxoasa. Vrei mai mult. Una, doua, trei statiuni sau chiar o insula. Daca se poate in Caraibe, Bermude, Belize, unde nisipul este mai fin si apa mai cristalina. Iata cateva dintre peticele de rai ale celebritatilor, prezentate de site-ul msnbc.msn.com.

Celebrul iluzionist David Copperfield, care poate face publicul sa dispara si sa reapara in locurile cele mai neasteptate, a platit de curand in jur de 50 de milioane de dolari pentru o palma de pamant - Musha Cay - o statiune din sudul insulelor Bahamas.

Cei care vor sa-si petreaca concediul pe insula Musha Cay, in golful Copperfield, impreuna cu cativa prieteni trebuie sa plateasca cel putin 25 de mii de dolari, pe zi.

Magicianul nu este singurul care a cumparat astfel de bucati de rai. Foarte multi actori si cantareti cunoscuti sunt proprietarii unor astfel de insule.

Actorul Michael Douglas, de exemplu, este actionar la Ariel Sands, o statiune din Insulele Bermude. Mama actorului s-a nascut in Insule, iar el si-a petrecut copilaria la Ariel Sands, care era detinuta de prieteni de familie. Cu timpul, a devenit actionar, iar prin 90, a investit acolo 5 milioane de euro.

Lui Michael Douglas ii place ca statiunea este destinata turistilor care nu dispun de venituri mari. A marturisit ca el si sotia sa, Catherine Zeta-Jones, sunt foarte incantati ca insula este un loc foarte sigur unde isi pot creste copiii. Drept pentru care incearca sa-si petreaca foarte mult timp aici, atat cat le permite programul foarte incarcat. Organizeaza petreceri de caritate si se relaxeaza jucand golf.

Caraibe este o atractie pentru vedete. Francis Ford Coppola a mers pentru prima data in Belize cand a filmat “Apocalypse Now”. Astazi, celebrul regizor detine in zona trei statiuni: doua in Belize (Turtle Inn si Blancaneaux) si una in Guatemalan (La Lancha).

Una dintre cele mai luxoase statiuni, Turtle Inn, se afla la mica distanta de ruinele civilizatiei Maya, de padurea tropicala, cascade, si, desigur, de Mare Caraibelor.

Nici Richard Branson nu s-a lasat mai prejos. El si-a cumparat Insula Necker, din nord-estul Insulelor Virgine Britanice.

Site-urile de inchirieri de locuinte, omit sa spuna ca Vila Stargroves, de pe insula Mustique, din Grenadine (Antilele Mici - America Centrala), ii apartine lui Mick Jagger. Este o vila in stil japonez, extrem de eleganta. Pentru numai 16 mii de dolari pe saptamana, poti lua masa, te poti scalda si relaxa ca o vedeta rock.

Robert Redford a cumparat pamant in Provo Canyon, Utah, in 1969. Astazi statiunea Sundance este preferata celor care iubesc muntele. Se schiaza, se fac drumetii, se pescuieste la musca si se calareste ca nicaieri altundeva in SUA.