Controversatul panou cu inscriptia "Tinutul Secuiesc", amplasat la granita dintre judetele Brasov si Covasna, in zona localitatii Chichis, a fost demontat, luni, de catre reprezentantii Companiei Nationale de Drumuri si Poduri Brasov, informeaza Antena 3.

Angajatii Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Brasov si politistii au constatat, vineri, ca panoul se afla in alt loc decat cel pentru care se obtinuse avizul de constructie si la mai putin de sapte metri de DN11.

„Nu s-a respectat distanta de sapte metri de la marginea drumului si au plasat panoul cu o suta de metri mai in fata decat trebuia, respectiv au cerut pentru 200 de metri de la pod, dar l-au pus doar la 100 de metri.

Daca vor alege sa-l mute, acesta trebuie demontat pana la amplasarea celui nou, sau pot face o cerere noua de autorizatie”, a declarat Sorin Stoican, directorul Drumuri Nationale Covasna, citat de NewsIn.

Panoul publicitar, ce contine inscriptia "Tinutul Secuiesc" in trei limbi, fusese amplasat joi de catre reprezentantii Consiliului Judetean Covasna. Pe panou apar o poarta traditionala secuiasca si un cuplu de tineri imbracati in costume populare.

Autoritatile din Covasna au declarat ca intentioneaza sa monteze astfel de panouri la toate intrarile in judet.