UniCredit Tiriac Bank a anuntat luni desemnarea lui Zoltan Major in functia de vicepresedinte executiv al bancii, responsabil de divizia de retail, numirea urmand sa fie aprobata de Adunarea Generala a Actionarilor si de Banca Nationala a Romaniei, potrivit unui comunicat de presa al bancii. Zoltan Major este nascut in Romania si are o experienta de 16 ani in industria serviciilor financiare.

In varsta de 41 de ani, Zoltan Major va superviza realizarea obiectivelor de retail ale UniCredit Group pentru Romania.

“Implementarea strategiei de crestere este prioritara, fiind axata pe intarirea relatiilor cu clientii prin dezvoltarea canalelor de distributie, precum si pe calitatea serviciilor. O data cu reorganizarea retelei de unitati, sucursalele dedicate persoanelor fizice ne vor ajuta sa ne apropiem mai mult de clientii nostri”, a declarat Zoltan Major.

Nascut in Romania, Zoltan Major are o experienta internationala de 16 ani in industria serviciilor financiare. Pe parcursul carierei sale, a condus departamentul de dezvoltare de produse pe regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa) in cadrul diviziei International Personal Banking a Citibank.

De asemenea, a fost Director Executiv al Diviziei Retail Banking in cadrul ABN Amro in Ungaria. Inainte de a se alatura UniCredit, a detinut pozitia de CEO la Fondul National de Sanatate din Ungaria.

UniCredit Tiriac Bank a obtinut in primul semestru din acest an un profit net de 152,3 milioane lei, cu 30,3% mai mult comparativ cu profitul net combinat inregistrat de fostele banci HVB Tiriac Bank si UniCredit Romania la sfarsitul semestrului I al anului trecut.

UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua central si est europeana a UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrala si de Est. Procesul de fuziune dintre UniCredit Romania si HVB Tiriac Bank, subsidiarele grupului italian UniCredit in Romania, a fost finalizata la data de 1 iunie a acestui an.

UniCredit Group detine active totale de circa 869 miliarde euro (la 30 iunie 2007), fiind prezent in 20 de tari, in care circa 135.000 de angajati deservesc peste 35 milioane de clienti prin intermediul a 7.500 de unitati bancare.