AIG Global Investment Group (AIGGIG), o divizie de investitii a grupului american de asigurari AIG, a anuntat vineri ca detine 90% din actiunile Bulgarian Telecommunications Co (BTC), liderul pietei de telefonie fixa din Bulgaria, titreaza Forbes.

Anterior, in luna mai a acestui an, AIGGIG a achizitionat 65% din actiunile BTC de la grupul de investitii Advent International, contra sumei de 1,08 miliarde euro si a anuntat investitii de 700 milioane euro in cadrul noii companii, pentru urmatorii cinci ani.

Intre timp AIG a cumparat inca 25% din actiunile operatorului bulgar de telefonie fixa insa valoarea tranzactiei nu a fost mentionata. Grupul american de asigurari vrea controlul integral asupra BTC si a anuntat ca va face in curand o oferta pentru restul de 10% din actiunile companiei bulgare.

BTC detine controlul si asupra Vivatel, al treilea operator de telefonie mobila din Bulgaria, iar anul trecut a raportat un profit inainte de taxe de 76 milioane euro si venituri de 516 milioane euro.