Postata de: Autorul si-a declinat identitatea

La data: 20 August 2007

Tip: Reclamatie

Cod: 18625

Trafic infernal din cauza lucrarilor la carosa

Stimate dl.

Mircia Muntean, va sesizez prin prezenta si reclam proasta organizare a lucrarilor la carosabil care se efectueaza in localitatea Santuhalm, datorita careia (a proastei organizari a traficului de catre politia locala) traficul masinilor care vin de pe trei drumuri europene (E68 dinspre Ungaria, Austria - pe care veneam si eu, tocmai de la Viena, E79 dinspre Oradea si E673 de la Timisoara),

ce trebuie sa aiba un flux continuu catre capitala tarii, era blocat din cauza acelor lucrari care se desfasurau in Santuhalm la 10 metri de asfalt pe dreapta si 10 metri pe stanga.

Este inadmisibil ca prin proasta organizare a acestor lucrari la carosabil sa fie afectati toti participantii la traficul intern si international. Va rog sa sesizati politia locala pentru instituirea unor masuri de dirijare a traficului astfel incat sa nu se mai formele blocaje si cozi pe 3-5km.

Cand am trecut eu pe acolo existau doar doi politisti, amandoi in locul unde se lucra, acolo unde se ajungea doar dupa o ora de mers cu masina metru cu metru, fara a fi informati despre aceste lucrari cu semnalizatoare si prin reducerea treptata de la doua benzi la o banda si nu doar in momentul in care se trecea prin dreptul lucrarilor.

Sunt metode clare de gestionare a unor congestii de trafic create de lucrari, despre care politistii dvs. se pare ca nu au habar.

De asemenea, imediat dupa terminarea punctului de congestie, cu cei 10 metri de asfaltare care creau acel haos, era un semafor (iesirea din Santuhalm) care nu era pus pe intermitent si nu era nici un politist in acea intersectie, semafor la care masinile care au facut o ora prin Deva stateau degeaba pentru ca nu era trafic perpendicular.

Dupa cum se vede Deva este un important nod de circulatie si ar trebui nu numai sa aiba un sistem de trafic fluent dar in mod obligatoriu o centura cu doua benzi pe care sa poata trece camioanele (pe banda I) si autoturismele (pe banda a II-a) care tranziteaza acest nod de circulatie.

Ce faceti domnule primar pentru rezolvarea acestei situatii, pentru a transforma Deva dintr-un motiv de stres si suparare pentru toti cei care vin sau pleaca din Romania sau merg din vest spre centrul tarii, intr-un oras civilizat, european, prin care poti trece pe o centura de circulatie?

Multumesc anticipat pentru raspunsul dvs.

www.domnuleprimar.ro