Hagi nu are de ales. Sa-i fie clar: ori il pune pe Mirel Radoi fundas central la marcaj, ori pleaca de la Steaua! Nu exista cale de mijloc. Pentru ca iooooo, pe banii meeeeei, iooooo comand!

Desi il stim ca pe un cal breaz, Gigi Becali inca mai are resurse sa ne surprinda. Sa mearga mai departe chiar si decat il reco-manda propriu-i palmares. Duminica, tarziu in noapte, s-a autodepasit. A aratat ca grandomania si delirul trec dincolo de puterea noastra de intelegere. E locul in care ratiunea merge la culcare, lasand locul desfraului ideologic si comportamental.

Daca Radoi juca fundas, atunci Goian nu era eliminat, Plesan nu se accidenta, Steaua batea cu 7-0, rusii ne dadeau tezaurul inapoi, iar omenirea scapa definitiv de incalzirea globala.

Ce vrea, de fapt, Gigi Becali? Un singur lucru: finul Radoi sa joace fundas central, nu mijlocas. Si mai vrea un singur lucru: Rada, abia adus de la Rapid, sa nu mai prinda echipa, pentru ca Radoi trebuie sa faca tandem cu Goian. Si inca un singur lucru: la inchidere, in locul lui Radoi, sa joace Ovidiu Petre. Recent, latifundiarul a mai vrut un singur lucru: sa dispara Bostina! Si a disparut.

Si, uite-asa, din singur lucru in singur lucru, boier Becali s-a protapit antrenor la Steaua. I-a uzurpat atributiile antrenorului de drept. Care, in momentul de fata, se numeste Gheorghe Hagi - intamplator, cel mai mare fotbalist roman al tuturor timpurilor.

Sigur ca bastonul de maresal al gazonului nu i-l asigura si pe cel de general al bancii tehnice, dar ii confera o dimensiune: cea de personalitate puternica. Or, un asemenea personaj nu poate fi calcat in picioare. Daca incerci sa-l umilesti, inseamna ca l-ai pierdut definitiv.

Si nu incape indoiala ca divortul Becali - Hagi e aproape. Antrenorul i-a facut deja cateva concesii riscante patronului. Dar nu-si poate permite umilinta de a se transforma in sluga la stapan. El are doua solutii: 1. fie il convinge pe Becali ca locul lui Radoi sau al altui jucator, pe teren sau pe banca de rezerve, il stabileste doar antrenorul; 2.

fie alege momentul potrivit pentru a se retrage. Iar acest moment va fi saptamana viitoare, dupa returul cu BATE Borisov, cand isi va putea trece in palmares o calificare in grupele Ligii Campionilor.

Insa mai trebuie ceva: la meciul decisiv, contra bielorusilor, Radoi sa joace mijlocas (cum vrea Hagi), nicidecum fundas (cum vrea Becali)! Ce-ar putea fi mai demn pentru un antrenor haituit de patron decat sa plece cu capul sus, lasandu-si echipa in Champions League si, eventual, lider in campionatul intern? Decat sa se afunde in tesatura nesabuita a unui patron megaloman, mai bine sa zica lumea: bietul Hagi, l-a dat afara nebunu’ de Becali.

Acest episod ne mai lamureste un aspect: cel politic. Daca Gigi Becali, in calitate de patron al Stelei, spune „pe banii mei fac ce vreau!”, inseamna ca daca ar ajunge sef de stat sau prim-ministru ar zice „pe functia mea fac ce vreau!”.

Or, asa ceva o fi posibil in stana de la Pipera sau in iurtele Asiei Centrale, nu insa si in tarcul numit Romania! Caci pe-aici mai vietuim si noi, astia care ne incapatanam sa pretindem o tara decenta.