In Brasov e cunoscut ca Ori sau ca "regele imobiliarelor”, iar averea imobiliara pe care si-o estimeaza la 350 milioane euro nu include si afacerile pe care le detine in Israel sau Statele Unite sau bunurile personale.

Cu o avere de 350 mil. euro din investitii in terenuri si cladiri, Maor Zinger (34 de ani) este plasat in pozitia de cel mai tanar roman milionar in euro si, de asemenea, in postura de cel mai tanar burlac milionar roman.

Zinger se descrie in noul numar Business Magazin care apare miercuri, 22 august ca fiind un negustor de terenuri - "cumpar doar ce stiu eu ca va creste foarte mult in urmatorul an sau doi si il voi vinde cel putin triplu".

Exista si exceptii pe care le face, cand e vorba de un teren unde vrea sa dezvolte vreun proiect propriu: "Doar in astfel de cazuri reactionez ca majoritatea cumparatorilor de pe piata", mentioneaza Zinger.

Lucreaza de la 7 dimineata pana la 10 seara in biroul sau si iese din cand in cand, cu una dintre cele sapte masini ale sale, doar pentru a negocia tranzactiile importante sau pentru evenimente mondene.

A divortat anul trecut si spune ca vrea sa mai munceasca in ritmul acesta pana la maxim 40 de ani: "Atunci vreau sa ma retrag, sa beau cafea si sa ma plimb in toata lumea", povesteste redactorilor saptamanalului Business Magazin, Ori Zinger.

Zinger a dezvoltat sau are in proiect complexuri comerciale, apartamente, case de vacanta, hoteluri, pensiuni, restaurante, o firma de paza, echipe sportive, parcuri de distractii si presa, - insa principala sa afacere, pe langa care toate celelalte par hobby-uri, sta in tranzactiile cu terenuri.

La sfarsitul acestui an, Maor Zinger va deschide la Brasov primul hotel de cinci stele din oras, cu 100 de camere.

Brasov, orasul din care au plecat cativa dintre cei mai bogati oameni din Romania, printre care Ion Tiriac (cu o avere estimata la 2 miliarde de euro) sau Mihai Miron (cu o avere de 50 de milioane de euro) a plecat din Brasov si a pornit afaceri in Sibiu.

Tot in Business Magazin de miercuri, 22 august, citorii vor descoperi ca isi pot achizitiona case fara a mai plati sume enorme agentiilor imobiliare utilizand sistemul online care promoveaza tranzactiile directe intre vanzator si cumparator.