Tarun J. Tejpal este un celebru jurnalist si scriitor indian este autorul romanului Alchimia dorintei, aparut la editura Nemira. Cartea cuprinde o dubla poveste pasionala care se tese intre doua fraze contradictorii, una dintre ele, in chip de uvertura: „Nu dragostea este cel mai puternic liant dintre doi oameni. Ci sexul.”, este concluzia romanului.

Uneori poreclit Chinchpokli - aluzie la cartierul viciilor din Bombay - naratorul este un scriitor care, de cincisprezece ani, traieste o poveste pasionala cu Fizz, pe care o cunoscut-o la Chardigarh, un oras universitar din nordul Indiei.

Insa, atunci cand mostenesc o casa la poalele muntilor Himalaya, gasesc intr-unul din peretii acesteia un cufar ce contine jurnalele intime ale lui Catherine, o americana exilata in India, a carei viata a fost o nesfarsita bacanala. Fascinat de confesiunile erotice ale acestei stranii amazoane, naratorul se indragosteste de fantoma diabolicei Catherine.

Tarun J. Tejpal este un celebru jurnalist, eseist, editor si scriitor indian. A studiat economia la Universitatea din Chandigarh, citind in acelasi timp literatura clasica occidentala si indiana, dar si autori contemporani. A fost jurnalist la India Today si Outlook si a scris articole pentru Paris Review, The Guardian, Financial Times si Prospect.

In anul 2000 a lansat Tehelka.com, un ziar de investigatii pe internet si a devenit celebru in 2001, cand a difuzat pe Tehelka un material video compromitator la adresa ministrului indian al Apararii, provocand unul dintre cele mai mari scandaluri de coruptie politica din acea vreme. Este editorul lui Arundathi Roy, caruia i-a fost decernat Booker Prize.