Ni se intampla, din cand in cand, sa uitam unde am pus cheile, sa nu ne mai amintim ce am facut ieri sau cand este ziua de nastere a celui mai bun prieten. Daca atunci cand suntem tineri, ni se spune ca suntem indragostiti cand uitam, o data cu trecerea anilor, se zice ca ne-am ramolit. Exista numeroase moduri de a ne mentine creierul in forma. Pentru asta, este insa nevoie de antrenament. Am aflat mai multe de pe site-ul ediets.com.

1. Hraniti-va creierul: O dieta echilibrata ajuta creierul sa functioneze la capacitate maxima. Asigurati-va ca ii dati multe fructe si legume verzi, cu frunze. Sunt bogate in antioxidanti si substante nutritive care ii vor da creierului putere. Specialistii recomanda afinele, murele, pestele, uleiul de peste, ouale, spanacul si migdalele.

2. Faceti exercitii: Puneti-va corpul la munca. Exercitiile imbunatatesc circulatia, ceea ce duce la o mai buna functionare a creierului. Studiile au mai aratat ca exercitiile cardiovasculare, facute o lunga perioada de timp, ajuta la reducerea numarului de celule ale creierului care se pierd o data cu inaintarea in varsta.

3. Jocuri pentru creier: Dezmortiti-va memoria cu un joc de Scrabble. Activitatile care va stimuleaza intelectual si jocurile precum Sudoku, cuvintele incrucisate sau sahul sunt ideale pentru imbunatatirea memoriei. Distrati-va si provocati-va creierul cu astfel de jocuri.

4. Alegeti o carte: Secretul pentru o minte iute este sa ii oferiti tot timpul provocari. Incercati sa aveti tot timpul o carte in mana.. Dupa ce ati terminat de citit unu sau doua capitole, treceti in revista pasajul pe care l-ati citit. Incercati sa va imaginati cat mai mult si discutati cu prietenii despre ceea ce ati citit.

5. Exista plante care va dau o mana de ajutor: Cafeaua este buna nu numai sa ne dea jos din pat dimineata, ci ajuta si la prevenirea pierderilor de memorie. Studiile mai arata ca si ceaiurile verde si negru imbunatatesc functiile memoriei.

6. Faceti asocieri : Oamenii tind sa-si aminteasca lucrurile care le-au facut placere. Gasiti o cale sa faceti amuzant un subiect plictisitor, asociindu-l cu ceva ce vi s-a intamplat deja. Daca trebuie sa memorati o lista, incercati sa formulati o propozitie amuzanta, care sa inceapa cu prima litera a fiecarui cuvant din acea lista.

7. Sforaiti un pic: Somunul joaca un rol critic asupra functiilor psihologice si este vital pentru dezvoltarea intelectuala. Cei care au probleme cu somnul au probleme si cu memoria.

8. Repetitia este mama invataturii: Daca invatati ceva nou, cu cat repetati mai mult, cu atat este mai probabil sa va amintiti mai repede acele informatii. Practica este cheia unei memorii trainice!

9. Muzica va ajuta sa va intoarceti in timp: Va ajuta sa va amintiti de anumite evenimente din trecut, sa retineti informatii noi si furnizeaza mai multe moduri de a recupera informatii pe care le credeati pierdute.

10. Impartasiti si altora ceva din ceea ce aveti in cap: Nu tineti informatiile numai pentru dumneavoastra. Invatandu-i pe altii este un alt mod nemaipomenit de a va antrena memoria. Ar trebui, de asemenea, sa deveniti propriul profesor. Nu va temeti de noi provocari. Chiar daca nu mai sunteti la scoala, nu inseamna ca nu trebuie sa va mai testati din cand in cand. Dupa ce invatati ceva, este important sa folositi noua informatie.