Ea - judecatoare la Judecatoria Craiova. Sotul - fost colonel de armata. Fiul - absolvent al Facultatii de Drept. In afara gradului de rudenie, cei trei, care par a forma o familie fericita, mai au un lucru in comun: sunt sau au fost cercetati penal. Daniela Spranceana a fost acuzata ca s-a implicat intr-un dosar de revendicare de terenuri pe care l-a judecat.

Procurorii craioveni care au cercetat-o au dispus neinceperea urmaririi penale. Emil Spranceana este cercetat penal ca „a pus umarul” la defrisarea padurii din curtea UM 01414 Filiasi, unde era comandant in urma cu trei ani.

Dan, fiul sotilor Spranceana, a fost arestat pentru trafic de droguri saptamana trecuta. Politistii de la Crima Organizata au gasit asupra lui 60 de grame de hasis, marfa pe care o transportase in chiloti tocmai din Maroc.

Procurorii au dat NUP

Daniela Spranceana este judecator la Sectia Civila a Judecatoriei Craiova. Anul trecut, in vreme ce era presedintele sectiei, numele ei a fost implicat intr-un scandal legat de revendicarea unor importante suprafete de teren din Craiova.

Magistratul a fost cercetat de procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Craiova pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu si fals intelectual. Dosarul penal i-a fost intocmit in urma plangerii depuse de urmasul unui boier craiovean.

Acesta a reclamat faptul ca judecatoarea Daniela Spranceana nu i-a recunoscut calitatea de mostenitor in procesul in care acesta s-a judecat cu un grup de „investitori” sustinut de omul de afaceri Adrian Mititelu.

„La Parchetul de pe langa Curtea de Apel Craiova s-a inregistrat o plangere penala facuta impotriva judecatoarei Daniela Spranceana de o persoana nemultumita de o solutie dintr-un dosar.

Dosarul 403/P/2007 intocmit pe numele dansei a fost solutionat cu neinceperea urmaririi penale, deoarece acuzatiile nu s-au probat”, a declarat Aurel Bajenaru, procuror general adjunct al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Craiova.

Aflata in vacanta judecatoreasca, Daniela Spranceana a fost de negasit acasa. „Nu am prea vazut-o pe doamna sau pe domnul”, spune o craioveanca, vecina cu magistratul pe Aleea II Teilor. Femeia, care nu-si declina identitatea, stie ca „Danut este arestat pentru ca a fost prins cu droguri. Am vazut la stiri, dar nu prea cred, ca eu il stiu un baiat cuminte tare”.

PRINS IN FLAGRANT

Fiul, traficant de droguri

Judecatorii Curtii de Apel Craiova au decis ieri ca Dan Spranceana, fiul judecatoarei, ramane in arest. Acesta, in varsta de 23 de ani, absolvent al Facultatii de Drept, a fost prins in flagrant miercurea trecuta, in timp ce incerca sa vanda 60 de grame de hasis. Flagrantul a avut loc in Clubul Macho, din Craiova.

„Am stabilit ca vanzatorul, Dan Spranceana, a adus hasisul din Maroc, unde acesta fusese in excursie. Drogurile au fost introduse in tara in partea din spate a lenjeriei intime”, a explicat comisarul-sef Gheorghe Bica, comandantul Brigazii de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog (BCCOA) Craiova. Cumparatorul, retinut si el, este un tanar craiovean care se stabilise in Bucuresti.

Sotul judecatoarei, acuzat ca a taiat padurea unitatii militare

Sotul magistratului de la Judecatoria Craiova, fostul colonel de armata Emil Spranceana, a fost pus sub acuzare de Parchetul Filiasi pentru taierea ilegala a padurii din incinta UM 01414 Filiasi, unitatea militara pe care o comanda in anul 2004.

Acesta a ajuns in atentia procurorilor dupa ce, din curtea unitatii care functiona ca depozit de armament si munitie, au disparut misterios aproape 1.000 de copaci. Valoarea estimativa a prejudiciului este de circa 270.000 de lei.

Integral in EvZ

de Florin Baltaretu, Gabriela Zanfir