Criza prin care au trecut pietele financiare in perioada recenta, in special cele de credit, a avut implicatii negative si asupra cererilor de imprumuturi ipotecare din Statele Unite.

Indicele pietei ipotecare, elaborat de The Mortgage Bankers Association, a inregistrat o scadere de 5,5% la 641,1 in saptamana trecuta. Pe acelasi trend s-a situat si indicele care masoara activitatea de refinantare a imprumuturilor ipotecare, care a scazut 6,4% la 1.806,3 puncte.

O continuare a acestui trend de scadere ar putea avea implicatii majore asupra mersului economiei in ansamblu. Totusi, datele prezentate mai sus sunt cele din saptamana care s-a incheiat pe 17 August, exact la momentul de maxim al crizei financiare, inainte ca Federal Reserve sa reduca dobanda de refinantare.

Desi aceasta nu se adreseaza direct consumatorului, faptul ca pietele financiare s-au stabilizat intre timp, ar putea duce la o crestere a indicilor de incredere a consumatorului si, automat la o crestere a cererilor de imprumuturi ipotecare.

Comenteaza pe blogul lui Liviu Moldovan