Marian Roman, in varsta de 33 de ani, a fost numit in functia de director general al Europolis Romania, se arata intr-un comunicat al companiei ce activeaza in domeniul imobiliare. Inainte de a ocupa aceasta functie, Roman a lucrat in calitate de partener si director general al companiei BSS.

Colaborarea lui cu Europolis a inceput cu patru ani in urma, cand BSS a devenit administratorul imobilului de birouri Europe House, prima investitie Europolis de pe piata romaneasca.

Roman este absolvent al facultatii de Economie Internationala al Academiei de Studii Economice din Bucuresti.

Europolis, una din principalele companii imobiliare din Europa Centrala, Rasariteana si de Sud Est, construieste, administreaza si vinde din 1997 portofolii din Clasa A pentru clientii sai institutionali din regiune. In prezent, portofoliile companiei contin 35 de proprietati in Austria, Republica Ceha, Ungaria, Polonia, Croatia, Romania, Ucraina si Rusia. Valoarea totala a portofoliului se ridica la 2,2 miliarde euro.

Compania austriaca a intrat pe piata romaneasca in anul 2003, cand a cumparat cladirea Europe House, iar la inceputul anului trecut si-a deschis o filiala in Romania.