Cinci scurtmetraje de Bogdan George Apetri vor fi proiectate la Institutul Cultural Roman, in prezenta autorului, in data de 3 septembrie de la ora 19.00. Evenimentul are loc in cadrul programului Seara de Film.

Scurtmetrajele Corny (2002), The Arrival of the Train at the Station (2002), Crossing (2003), A Very Small Trilogy of Loneliness / O foarte scurta trilogie a singuratatii (2006), Last Day of December / Ultima zi din decembrie (2006) - s-au bucurat de selectii si distinctii la numeroase festivaluri internationale de gen.

In deschiderea proiectiei va vorbi criticul de film Mihai Fulger.

Accesul publicului este liber.

Bogdan George Apetri s-a nascut la Piatra Neamt, a studiat Dreptul si a practicat doi ani ca avocat. In 2000 a realizat, ca producator si scenarist, un mediumetraj pentru Televiziunea Romana. La varsta de 25 de ani s-a inscris la Universitatea Columbia (S.U.A.), unde a absolvit recent un dublu masterat in regie si imagine de film.

Productiile sale au participat la numeroase festivaluri (Clermont - Ferrand, Rotterdam) si au obtinut premii importante. Cu filmul A Very Small Trilogy of Loneliness / O foarte scurta trilogie a singuratatii (2006) tanarul cineastul roman s-a numarat printre finalistii nationali de la Oscarurile studentesti oferite de Academia de Arte si Stiinte Cinematografice.

Corny

Corny este un motiv de a trai la fel de bun ca oricare altul.

Premiat la Tambay Florida Film Festival (SUA)

  • The Arrival of the Train at the Station
    Filmul fratilor Lumière refacut dintr-o perspectiva moderna.
    Selectat la Festivalulul de Film Underground de la Washington D.C, (SUA) si la Festivalul de Film CineRail, Paris

  • Crossing
    O intalnire improbabila intre un barbat si o fata in metroul newyorkez.
    Premiat la Festivalul de Film de la Morbegno (Italia), selectat la Festivalul International de Film Urban de la Teheran (Iran) si la Festivalul International Crossroads (Oregon, SUA)

  • A Very Small Trilogy of Loneliness / O foarte scurta trilogie a singuratatii
    Trei perspective, acelasi moment, acelasi sentiment.
    Selectat la Festivalurile International de Film de la Clermont-Ferrand (Franta), Rotterdam (Olanda), Munchen (Germania), Edinburg (Marea Britanie), Anonimul, (Romania), Praga(Cehia)

  • Last Day of December / Ultima zi din decembrie
    O reintoarcere acasa e strans legata de evenimente si intrebari din trecut, dar ce inseamna totul pentru prezent?
    Premiul Juriului la Festivalul de Film Independent de la Aarhus (Danemarca) si la Festivalul International de Film de la Brooklyn (SUA)
    Selectat la Festivalurile Internationale de Film de la Rotterdam, Aubagne si Paris (Franta), (SUA), Montreal (Canada), TIFF (Romania), Teheran, Santa Barbara (California), Ankara (Turcia)