Procurorii Parchetului Curtii de Apel Bucuresti au dispus neinceperea urmaririi penale in dosarul medicului Constantin Tanasescu, cel care a emis adeverinta medicala care a facut posibila eliberarea lui Omar Hayssam, relateaza Rador. Anchetatorii au explicat ca fapta nu a fost savarsita cu intentie.

Tanasescu, medicul din Penitenciarul Rahova, care a eliberat adeverinta medicala a lui Omar Hayssam, a fost cercetat si de Comisia de disciplina a inchisorii, pentru ca nu a respectat procedurile privind eliberarea de acte medicale detinutilor.

Adeverinta semnata de doctorul Tanasescu a fost singurul act medical din dosar care atesta ca Hayssam avea doua metastaze imposibil de tratat in sistemul penitenciar. Adeverinta completata cu pixul de medicul penitenciarului, foarte asemanatoare unei scutiri, a fost invocata in instanta ca motiv pentru eliberarea sirianului chiar de procurorul care a instrumentat dosarul de terorism.

Administratia Penitenciarelor l-a acuzat pe medicul Constantin Tanasescu de fals intelectual. In plangere se sustinea ca medicul a eliberat respectiva adeverinta cu incalcarea regulamentului.