Maestrul artei sacrale, Silviu Oravitzan a avut pe 23 august vernisajul expozitiei LUX LUMEN, in Sala Terrena a sitului Klosterneuburg. Cele peste 90 de lucrari expuse de Silviu Oravitzan au fost prezentate de Ana Maria Altmann, curator la Muzeul Albertina din Viena si teologul Radu Preda.

Potrivit purtatorului de cuvant al abatiei, dr. Peter Schubert, expozitia s-a deschis la exact 100 de ani de la vizita inscrisa in analele Abatiei, a Regelui Carol I al Romaniei si a Reginei Elisabeta.

Vernisajul de la Klosterneuburg il precede pe cel de la Sibiu care va avea loc in cadrul Conferintei Ecumenice Europene.

Expozitiile organizate anul acesta de ICR Viena in parteneriat cu Abatia Klosterneuburg (Men and Masks, Florin Stoiciu si Lux Lumen, Silviu Oraviztan) s-au bucurat de o ampla mediatizare in cotidiene si reviste culturale austriece, la vernisaj fiind prezente peste 120 de persoane, printre care oficialitati ale guvernului de land Austria Inferioara si primarul orasului Klosterneuburg, informeaza ICR Viena.