Piata zvonurilor este imensa in Romania, si m-a impresionat faptul ca premierul Calin Constantin Anton Popescu-Tariceanu s-a dus la capul Patriarhului Teoctist pentru a-i aduce un ultim omagiu."

Spun impresionat pentru ca gura lumii sloboda sustine ca premierul nostru cel de toate zilele a trecut de mult timp la romano-catolicism si s-a casatorit cu actuala sa sotie la Budapesta. Poate a facut-o din suflet, poate datorita functiei, nu stiu.

Dar ce mai conteaza, cand o groaza de atei au invatat sa-si faca cruce in goana dupa voturile dreptcredinciosilor! Nu e nimic incriminatoriu a trece la catolicism - Doamne fereste! -, mai ales ca nu este singurul politician care a facut asta. Si Radu Vasile, dupa un vis socotit de el profetic, a trecut la catolicism, a ajuns prim-ministru si l-a adus pe Papa Ioan Paul al II-lea in tara.

Nu pun in discutie nici faptul ca premierul Calin Constantin Anton Popescu-Tariceanu este casatorit a patra oara. Lucru care nu este ingaduit de Biserica Ortodoxa, care interzice aceasta unire si il cateriseste pe preotul care ar savarsi ce-a de-a patra casatorie. A gresit omul, are o inima mai zburdalnica, nu-i problema mea ce face in viata sa particulara.

Numai ca o dezvaluire a revistei „Q Magazine”, girata de neastamparata Floriana Jucan, m-a pus pe ganduri. Revista a publicat un document din care rezulta negru pe alb ca una dintre fostele sotii ale actualului prim-ministru ii este acestuia verisoara! Mai exact, este vorba despre Cornelia Trantescu, pe numele ei de fata.

In documentul din iulie 1992 scrie negru pe alb ca respectiva a mers la Notariatul de Stat al Sectorului 5, unde a declarat, sub semnatura, ca este de acord ca „varul sau, Calin Popescu-Tariceanu”, asociat in societatea Automotive Trading Services SRL, sa stabileasca sediul acestei societati in apartamentul ei, proprietate privata, aflat pe strada Rovine. Nimic spectaculos pana aici.

Numai ca, de la afaceri, cei doi s-au imprietenit, s-au indragostit. Ulterior, s-au casatorit si a aparut pe lume si un copil.

Variantele din presa conform carora ori cei doi au mintit statul pentru a-si facilita afacerile, ori sunt verisori si s-au casatorit impotriva firii sunt plauzibile. Poate pentru a nu mai incheia un contract de inchiriere, Tariceanu s-a folosit de acest subterfugiu. Ori poate chiar s-a casatorit cu verisoara sa, lucru total interzis in Biserica Ortodoxa Romana.

Canoanele explica ferm ca este interzisa casatoria intre „Rudeniile colaterale, care fac cruce cu cele de sange, cele suitoare si coboratoare, adica: tata, baiatul (sora), varul intai, varul al doilea si varul al treilea. Tata cu mama sunt de gradul intai; fratele cu sora sunt gradul al doilea; verii intai sunt gradul al patrulea; verii de-al doilea sunt gradul al saselea.

Toti acestia n-au voie sa se ia in casatorie unul cu altul. De-abia verii de-al treilea se pot lua, care sunt gradul al optulea”.

Spre deosebire de noi, grecii - si nu uitati ca premierul Calin Constantin Anton Popescu-Tariceanu este, dupa mama, de origine elena - permit casatoria intre veri, iar de aceea sunt considerati, de unii mai spurcati la gura, degenerati. Acum nici nu stiu ce e mai bine pentru Tariceanu: sa afirme ca a facut o combinatie ca „baiat destept” sau ca-l doare-n basca de ereditatea sa.