Masacru in India unde cel putin 43 de persoane au murit si alte 80 au fost ranite, dupa ce mai multe bombe au explodat aproape simultan in orasul Hyderabad din sudul tarii. Potrivit autoritatilor indiene, cele trei bombe au fost detonate de extremisti islamisti cu baza in Bangladesh, intr-un act de terorism, relateaz Reuters.

Una dintre explozii a avut loc intr-un parc de distractie unde circa 500 de oameni asistau la un spectacol cu lasere, iar alte doua s-au produs intr-un cunoscut restaurant in aer liber.

Circa 80 de persoane, printre care femei si copii, au fost ranite in urma atacurilor, iar o parte dintre acestea sunt in stare critica.

Politia a anuntat ca dispozitivele improvizate contineau amoniu si erau prevazute cu ceasuri cu alarma. In intregul oras a fost decretata „alerta rosie” si toate spectacolele de seara au fost anulate. In acelasi timp, autoritatile au facut apel la calm.

Orasul Hyderabad, cu o populatie de peste sase milioane, este locuit atat de hindusi, cat si de musulmani, iar tensiunile dintre cele doua comunitati sunt foarte puternice. In luna mai a anul trecut, 11 persoane si-au pierdut viata intr-un atentat cu bomba in moscheea istorica a orasului.

Recent, autoritatile indiene au declara ca trateaza foarte serios o serie de noi amenintari ale retelei al-Qaida si ale rebelilor separatisti musulmani din Casmir.