Piesa Luminitei Anghel, desi contestata, a luat locul I la Creatie.

Luminita Anghel, cu piesa, "You Took My Soul”, compusa de Andrei Kerestely, melodie considerata una dintre favoritele pentru Trofeul Mamaia 2007, a ocupat doar locul 1 la sectiunea Creatie, in timp ce Lucia Dumitrescu, o tanara artista care s-a clasat pe locul 1 la Interpretare, a castigat cea de-a 37-a editie a festivalului.

Marele trofeu a fost acordat de Consiliul Judetean Constanta (organizatorul evenimentului), care, potrivit regulamentului, a trebuit sa aleaga dintre castigatorii locului 1 la sectiunile Creatie, respectiv Interpretare, iar premiul oferit a fost un autoturism Skoda.

„A contat in rau ca a cantat in engleza”

Desi contestata (pentru ca linia melodica seamana, potrivit specialistilor, cu cea a hitului „Jeanny”, interpretat de Falco, dar si pentru ca Luminita Anghel a cantat in limba engleza, cu toate ca regulamentul concursului prevede ca piesele sa fie interpretate in romana), piesa „You Took My Soul” era totusi una dintre favorite.

„A contat in rau ca a cantat in engleza. I s-a propus sa interpreteze macar refrenul in limba romana, insa nu a acceptat”, a declarat Petrica Munteanu, presedintele executiv al Comisiei de organizare a festivalului.

Madalin Voicu s-a suparat

„A fost o editie bunicica”, a declarat, inainte de Gala Laureatilor, Madalin Voicu, presedintele juriului si, totodata, presedintele juriului de la preselectia festivalului.

Dupa ce direct sau indirect i s-a imputat ca piesele si interpretii admisi in concurs anul acesta nu sunt tocmai cei mai valorosi, Madalin Voicu a luat o decizie. „Incepand de anul viitor, nu cred ca voi mai accepta invitatia de a face parte din juriul festivalului”, a spus el.

Nici juriul n-a convins

Desi au urcat pe scena, in recital, sambata seara, pentru a demonstra ca au pus note in cunostinta de cauza, unii dintre membrii juriului, care au falsat sau au facut playback, i-au dezamagit pe spectatori, dar si pe unii concurenti, care nu au ezitat sa comenteze si sa se intrebe pe ce criterii s-a jurizat.

Printre cei care au „mimat” se numara Paula Mitrache (celebra mai mult pentru ca a plagiat piesa „Dragostea din tei”, a trupei O-Zone, pe care a cantat-o in Italia sub titulatura Haiducii), Titus Andrei (care a interpretat un cover dupa melodia: „I Just Want You”, a lui Ozzy Osbourne, si a dedicat piesa celor „trei gratii”:

Maria Toghina de la SRR, Liliana Ghervasuc, directoarea Loteriei Nationale, si Liana Sandulescu, realizatoare TVR), si Mirabela Dauer, poate cea mai mare dezamagire pentru public.

Integral in Evz