Hotz spune ca a pus la punct o procedura de decodare in zece pasi, care dureaza aproximativ doua ore si necesita cunostinte de programare, dar si de electronica fina, deoarece sunt necesare anumite mici suduri si modificari ale partii hardware (fizice) a aparatului.

El spera ca, pe viitor, terminalul sa poata fi decodat numai prin folosirea unui soft, fara a fi necesara si interventia asupra partii de hardware.

Adolescentul a reusit sa utilizeze toate facilitatile telefonului in reteaua de telefonie T-Mobile. Compania producatoare a telefonului, Apple, dar si operatorul in care acesta este codat, AT&T, nu au comentat informatiile.

Oricine poate folosi metoda

Hotz spune ca fiecare proprietar de iPhone isi poate decoda singur telefonul daca urmareste calea propusa de el.

„Nu vreau insa ca anumiti indivizi sa inceapa sa faca bani din asta...”, a spus el.

Mai mult, hackerul a recunoscut ca a fost ajutat in decodare si de alti patru oameni, dintre care doi din Rusia, cu care a colaborat prin intermediul internetului. Toata „operatiunea” a necesitat aproximativ 500 de ore de munca.

„Unii dintre prietenii mei cred ca mi-am irosit vacanta de vara, insa eu cred ca a meritat”, a declarat Hotz pentru ziarul local „The Record of Bergen County”.

Inca de la lansarea terminalului, hackerii au fost frustrati de decizia Apple de a-i acorda exclusivitate unui singur operator de telefonie mobila.

Un articol de Adrian Popa

Integral in Evz