In afara de salariu, reprezentantii medicali mai primesc, de obicei, de la patron masina, telefon si calculator, iar cei care fac performanta pot cistiga bonusuri sau prime.

Printre companiile care au lansat anunturi de recrutare pe posturi de reprezentanti medicali, majoritatea cu deadline de aplicare a CV-ului in luna septembrie, se numara Pfizer, Eli Lilly, Abbott Laboratories sau Bayer.

Spre exemplu, Bayer Schering Pharma angajeaza reprezentanti medicali cu norma intreaga pentru 13 orase din tara, printre care Bucuresti, Iasi, Prahova, Constanta, Brasov, Cluj si in zona Bacau si Arges.

De asemenea, Pfizer Romania angajeaza pe aceeasi functie in Bucuresti, Arad, Constanta, Cluj-Napoca, Oradea si in judetele invecinate, Roche Romania, in Iasi si Bucuresti, iar Abbott Laboratories, in alte opt orase.

„Jobul inseamna de fapt mult lobby pe linga medici si factorii de decizie din spitale pentru a folosi anumite medicamente. De obicei se cauta oameni foarte deschisi, persuasivi si cu o mare putere de convingere.

Iar la nivel regional, se cauta oameni cu bune contacte si un network puternic care sa le faciliteze partea de promovare si apoi de distributie a produselor“, explica Iuliana Badea, Sales Manager la Lugera&Makler, rolul reprezentantului medical.

Ea spune ca acest tip de angajati, care poseda calitatile necesare, este greu de gasit si de aceea companiile incearca sa ii fidelizeze.

„Nu e o pozitie cu fluctuatie foarte mare pentru ca medici buni, cu abilitati de vinzare/persuasiune, sint greu de gasit si atunci angajatorii isi protejeaza investitia“, explica Sales Managerul.

Integral in Cotidianul