7,8 milioane de euro vor ajunge, in perioada urmatoare, in buzunarele unui roman care a jucat trei variante simple la o agentie Loto din Calarasi, noteaza Evz. Ca sa convinga publicul de corectitudinea extragerii, sefa Loteriei a invitat si doi observatori straini, scrie Gandul. Megabiletul OTV de 137.000 de euro a pierdut lamentabil in fata unei variante simple de nici 5 lei, noteaza Adevarul. Cotidianul afirma ca grupurile de presa Intact si Ringier, alaturi de publicatiile „Adevarul“, „Ziua“, „Gardianul“ si „Gandul“, sint principalii beneficiari ai banilor de publicitate dati in secret de catre fosta conducere a Loteriei Romane.

"7,8 milioane de euro vor ajunge, in perioada urmatoare, in buzunarele unui roman care a jucat trei variante simple la o agentie Loto din Calarasi, adica a platit pe biletul castigator 13,2 lei.

Imediat dupa anuntarea liniei castigatoare, un roman care s-a recomandat Claudiu Munteanu a intervenit in direct la OTV, pretinzand ca este marele castigator, insa nu a facut si dovada castigului.

Dupa 15 saptamani de cand nu s-a mai castigat marele premiu, la extragerea de ieri reprezentantii Loteriei au anuntat ca exista in sfarsit un castigator.

Premiul pus in joc la categoria I a ajuns ieri la aproape 10,5 milioane de euro, suma din care castigatorul sau castigatorii vor primi 7,8 milioane de euro in urma impozitarii cu 25%, conform legii. Anul acesta s-a castigat de patru ori.

Norocul nu i-a ocolit pe calaraseni nici la celelalte extrageri castigatoare din 2007, in urma cu doua extrageri inainte de reportul „prelungit” la categoria I, varianta norocoasa fiind jucata tot in Calarasi", scrie Evz.

"Ca sa convinga publicul ca extragerile se desfasoara corect, sefa Loteriei, Liliana Ghervasuc, a invitat ieri seara, ca supervizori ai extragerii, doi observatori straini.

Unul este reprezentantul firmei care produce si furnizeaza urnele, iar celalalt este reprezentantul companiei care produce softul pentru culegerea datelor.

Ieri seara, dupa efectuarea tragerii si inainte de a se sti ca exista un castigator, sefa Loteriei a declarat presei ca jocul s-a desfasurat corect si ca ultimele saptamani au adus companiei foarte multe vanzari si un plus de imagine", noteaza Gandul.

"Postul de televiziune OTV si-a inceput emisiunea dedicata extragerii Loto 6 din 49 cu un mesaj postat in partea de sus a ecranului: „Loteria Nationala nu ne-a lasat in camera calculatoarelor!

Se pregateste o mare frauda". Printre cei din studio, alaturi de Dan Diaconescu, se aflau controversatul Stelian Ogica, initiatorul biletului colectiv, si Luis Lazarus.

Invitatii lui Dan Diaconescu au lansat ipoteza unei fraude, prilej pentru o fosta vanzatoare de lozuri in plic sa intre in direct si sa relateze cum acestea erau desfacute cu lama si puse apoi in vanzare.

Cei implicati in discutie au acreditat ideea ca, prin mesajul de acum doua zile, Liliana Ghervasuc, presedinta Loteriei Romane, a vrut sa distruga ideea de bilet colectiv, indemnand oamenii sa joace individual.

Alte intrebari menite sa sustina ideea fraudei erau legate de ora la care se face extragerea: „De ce se face dupa cinci ore dupa inchidere, si nu instantaneu, ca in alte tari?".

Interventia telefonica a unui barbat care s-a prezentat cu numele de Claudiu Munteanu, de 29 de ani, din Calarasi, ca fiind posesorul biletului cu numerele castigatoare, a mai calmat spiritele in studioul OTV.

„Eu sunt castigatorul si am jucat un bilet de 89.000 lei (8,9 ron), variante simple, pe campurile A si B. I-am facut pe domnii de la dumneavoastra din studio!", au fost primele cuvinte al castigatorului. „Sunt bucuros ca n-ati castigat", s-a adresat omul din Calarasi celor din studioul OTV.

Fara sa para lezat in orgoliu, Ogica l-a sfatuit sa-si scrie numele si datele de pe buletin pe spatele biletului, ca sa nu i se fure. Presupusul castigator a mai spus ca este jucator ocazional, ca joaca o data la trei-patru saptamani", afirma Adevarul.

"Loteria Romana a facut publice contractele de publicitate incheiate cu ziare centrale in perioada 2003-2005, bani cu care fostul director Nicolae Cristea si-a cumparat linistea mediatica.

Grupurile de presa Intact si Ringier, alaturi de publicatiile „Adevarul“, „Ziua“, „Gardianul“ si „Gandul“, sint principalii beneficiari ai banilor de publicitate dati in secret de catre fosta conducere a Loteriei Romane.

Principalii beneficiari ai acestor contracte - tinute la secret de catre fostul director general Nicolae Cristea - sint publicatiile trusturilor Intact („Jurnalul National“, „Saptamina Financiara“ si „Gazeta Sporturilor“), Ringier („Libertatea“, „ProSport“, „Capital“, „Evenimentul zilei“) si ziarele

„Adevarul“, „Ziua“, „Gardianul“ si „Gandul“.

In anul 2005, trustul Intact a incasat de la Loterie cei mai multi bani de publicitate, 10,4 miliarde de lei, prin publicatiile „Jurnalul National“, „Saptamina Financiara“ si „Gazeta Sporturilor“.

Pe locul doi, in acelasi an, se afla ziarul „Gandul“, care a incasat, prin doua contracte si doua acte aditionale la acestea, 2,8 miliarde de lei. „Ziua“ si „Gardianul“ au avut un contract, la pachet, de 2,6 miliarde de lei, obtinut prin firma International Focus Lobby.

„Libertatea“, „ProSport“, „Capital“ si „Evenimentul zilei“, publicatiile trustului Ringier, au incasat peste doua miliarde de lei, in baza a doua contracte. Printre beneficiari se mai afla ziarele „Romania libera“, „7 Plus“, „Cronica Romana“ si „Atac“", noteaza Cotidianul.