Republica Moldova a esuat in a obtine independenta in adevaratul sens al cuvantului din cauza greselilor facute de-a lungul anilor, a declarat presedintele moldovean Vladimir Voronin, intr-un discurs rostit cu ocazia celei de-a 16-a aniversari de la proclamarea independentei republicii, citat de BBC.

Voronin a mai transmis un semnal politic major, sustinand ca Moldova are mult de castigat din colaborarea cu CSI.

"Cu toate ca Republica Moldova tinteste catre Uniunea Europerana, ea are mult de castigat din colaborarea cu Comunitatea Statelor Independente (CSI)", a afirmat Voronin, care a cerut moldovenilor sa intareasca independenta statului in domeniile economic, teritorial si energetic.

In ceea ce priveste politica externa a tarii, presedintele Voronin a subliniat ca Republica Moldova va fi prezenta acolo unde ii dicteaza interesele, atat in Est, cat si in Vest.

"Directia strategica a Republicii Moldova este integrarea europeana", a afirmat presedintele moldovean recunoscand insa ca "tara noastra nu este gata sa adere maine la UE" si ca trebuie facute eforturi pentru a indeplini standardele europene".