Consiliul National de Integritate decis luni respingerea dosarelor depuse de 15 din cei 28 de candidati la sefia Agentiei Nationale de Integritate (ANI), anunta NewsIn.

Printre cei respinsi se numara si Victor Alistar, director executiv al Transparency International, al carui dosar pentru functia de vicepresedinte al ANI a fost respins pentru ca nu a avut o copie legalizata a cartii de identitate.

Potrivit unor surse apropiate de Consiliul National de Integritate, unul dintre candidatii ramasi in cursa si cu mari sanse la ocuparea unui post de vicepresedinte este Kojocar Gabor, fost judecator la Curtea Constitutionala.

Iata si lista celor respinsi:

- Victor Alistar - pentru ca nu a depus copie legalizata dupa cartea de indentitate, ci doar o copie xerox

- Chis Radu - pentru dosar incomplet

- Tatar M.Ioan - nu are studii de specialitate si nu a specificat in declaratie daca este membru al unei formatiuni politice

- Morar V. Adrian - nu a declarat daca in prezent este agent al serviciilor secrete sau membru al vreunei formatiuni politice, declaratia referindu-se numai la trecut

- Costache Alexandru - nu a precizat daca este membru al vreunei formatiuni politice

- Radu Dorel Liviu - nu a depus la dosar cazierul fiscal

- Georgescu Ion - nu a depus copia dupa diploma de studii, iar adeverinta de studii este expirata

- Raban Manuela - nu a depus certificat fiscal

- Prodan Grigore Ioan - a depus un certificat firscal care a expirat cu o zi inainte de data limita de inscriere

- Troanta Rebeles Teodor Dragos - adeverinta de studii este expirata, copia dupa diploma de studii nu este legalizata si nu a declarat pe propria raspundere ca nu este agent al serviciillor secrete

- Turcin I.Sorin Emil, Manole Irina Mirela si Dinu Dumitru- nu au studii de specialitate

- Petrica Sebastian Dorin Mihai - a depus o adeverinta de studii expirata din 1999

- Antonescu Valeria - nu a depus cazierul fiscal, cel juridic si avizul psihologic in original.

In ceea ce priveste conflictul de interese, se afla in conflict de interese cu unii dintre candidati Codru Vrabie - reprezentant al societatii civile in CNI, Xenia Cosette Teodorescu - reprezentanta Asociatiei Nationale a Functionarilor Publici si Mihai Radu Saptefrati - reprezentant PNL, mai scrie NewsIn.

In termen de cel mult zece zile de la expirarea termenului de depunere a dosarelor (pana in 31 august n.r.), comisia de organizare a concursului, compusa din cinci membri ai CNI, trebuie sa solicite Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) sa verifice daca vreunul dintre candidati a colaborat cu serviciile de informatii, inainte de 1990. Reuzultatele verificarilor vor fi atasate la dosarele candidatilor.