Calarasiul a devenit judetul 6 din 49. La ultima „tragere”, zona a fost in top la bilete jucate si incasari facturate de Loteria Romana. Duminica seara a venit si vestea cea mare - Calarasiul are un milionar in euro. Acum, pe zeci de kilometri in jurul orasului, lumea se mandreste. Ca e conjudeteana cu un multimiliardar.

E drept, unii zambesc mai stramb cand il felicita pe castigator. Altii se dau indiferenti - „Ce a castigat unul de la noi potu’?”; pe urma se dau in fapt - „Al dracu’!”

In Calarasi exista, ieri, un singur subiect si un singur erou - castigul de 10 milioane de euro si Claudiu Munteanu. Tipul s-a transformat de duminica din somer in multimiliardar. Desi nimeni nu stia cu certitudine daca Munteanu este chiar cel care a avut biletul castigator, deja, aparusera povesti despre tip.

Cica ar fi fost baiat de treaba care tocmai ramasese fara serviciu si traia singur intr-o garsoniera. Un prieten al celui dat drept castigator vroia sa-i devina bodiguard. Cica auzise el ca in astfel de chestii apar banditii.

Pare-se ca tanarul castigator - la vreo 30 de ani - are acum priza si la anumite domnisoare simpatice din protipendada orasului. Toate povestile plecau din apropierea unui fel de butic din „Farfurie” care atragea lumea ca magnetul.

Buticul, de fapt, Agentia LOTO nr 10, chiar daca era inchisa, devenise ca un fel de obiectiv turistic de mare interes: lumea venea, se uita la cosmelia de fier, presa fotogradia afisele de dupa geamuri, oamenii povesteau evenimentul pe bancile din jur. Culmea, mai toti povestitorii erau acum prieteni cu castigatorul.

Toti il descriau - in tot felul de variante - iar cuvintele erau numai de bine.

Culmea - nimeni nu se asteapta ca posesorul celor 10 milioane de euro sa faca ceva pentru oras. „Prost sa fie sa dea vreun ban. In locul lui as negocia bine cu banca si as trai pe spate. Si io si copiii copiilor mei”, zicea unul.

Un „prieten din copilarie” al lui Munteanu se intreba cu putina ciuda - „Ba, voi va dati seama ca tot neamu lu’ asta nu o sa mai aiba vreo problema vreodata?”. Din toata povestea de ieri, din Calarasi, a lipsit doar un singur personaj - Claudiu Munteanu. Acesta nu a fost de gasit prin oras si nici nu s-a prezentat sa-si adjudece premiul.

Pe la pranz, lumea incepuse sa nu mai creada in povesti. La nici 50 de kilometri de orasul noului multimiliardar, in comuna Perisoru, lumea s-a obisnuit deja cu milionarii in euro.

Pe la Paste, doi insi au castigat tot la 6 din 49 cam 3 milioane de euro. Costel Romega era paznic la o statiune de cercetare, iar Mihai Diaconeasa era sofer pe un „Papuc”. Au jucat varianta simpla si au dat lovitura. Acum, ei inca mai stau in blocul de muncitori de langa comuna. Cand ajungi la domiciliul oficial al celor doi te crucesti.

Te gandesti ca e tip „nefamilisti”, dar poate ca s-a alocat ceva din castig pentru renovare. Cand ajungi la „adresa milionarilor” ramai cu gura cascata. Blocul mai are putin si se darama, iar in jur sunt tot felul de resturi, ca la satra. Acoperisul casei e franjuri, iar in interior podul are gauri cat sa vezi cerul.

Pe o parte acoperisul s-a prabusit - au ramas cateva barne si o peteceala de paianta.

Caramida de la baza este mancata de vreme, iar geamurile sunt lipite cu ziare de prin 90. La o fereastra e mai bine - are pus termopan langa tocul de lemn vechi. Aici e apartamentul lui Diaconeasa. In fata ferestrei este o gradina imprejmuita cu drugi de fier vechi. Pe dupa gardul ruginit a fost aruncat recent ambalajul unui DVD de marca. La intrare se varuieste. Vecinii se uita cu jind.

La etaj statea Costel Romega. Familia lui spune ca s-a mutat acum trei zile. Vecinii zic ca milionarul mai sta si pe acolo.

Integral in Gandul