CFR SA spera sa obtina circa 300 milioane Lei din vanzarea unor terenuri ale companiei pentru a plati o parte din datoria catre Electrica, de 600 milioane de lei, a declarat, pentru Rompres, Constantin Manea, director general al companiei.

"Noi am facut o evaluare a acestor terenuri si speram sa acoperim circa 50% din datoria catre furnizorii de energie electrica prin vanzarea acestor terenuri. In curand va incepe procedura de vanzare prin intermediul Bursei Romane de Marfuri", a spus reprezentantul CFR SA.

Manea a precizat ca spera ca pana la 1 octombrie CFR SA sa plateasca jumatate din datoria catre Electrica, restul de 300 de milioane urmand sa fie acoperite prin majorarea subventiei acordate de Guvern companiei CFR Calatori, care nu a platit la timp taxa de utilizare a infrastructurii catre CFR SA.

"Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a cerut majorarea subventiei prin rectificarea bugetara si speram ca dupa vacanta parlamentara sa se rezolve si aceasta problema", a precizat Manea.

CFR SA are datorii de peste 594 milioane Lei noi catre Electrica SA pentru iluminarea garilor si alimentarea liniilor, acumulate in perioada iunie 2005 - mai 2007, in care intra si penalitatile, care depasesc 111 milioane Lei.

Integral in Smart Financial