In fine, bine ca cineva s-a indurat si a castigat cele zece milioane de euro de la LOTO - pentru ca inca un report risca sa se transforme in isterie generala si in conjuratie universala.

Desi psihologii ne speriasera prin gazete ca un asemenea castig "ne-ar putea ucide" intrucat "stirile bune sunt la fel de periculoase ca si cele rele" si "deregleaza toate organele", Romania a dovedit ca poate suporta si vestile bune fara sa crape.

Cei care, luandu-se dupa dereglarile psihologilor, aveau grija sa-i dea Romaniei numai vesti proaste ca nu cumva s-o ucida, nu mai au niciun motiv sa persiste: pot trece si la vestile bune (caci nu patim nimic) - desi tot vestile rele si cuvintele grele circula mai repede, se vand mai bine si provoaca o adevarata placere celor care le rostesc.

Politicienilor le sclipesc ochii si le freamata narile cand vorbesc si se acuza de nenorocire, dezastru, incompetenta, iresponsabilitate, talharii si linsaj. Iar daca mai apare si ideea unei persecutii sau a unui complot, fandaxia-i gata.

Bantuiti si ei de ganduri negre (unul despre altul), presedintele Basescu si premierul Tariceanu au fost invitati la Manastirea Secu din Neamt unde mitropolitul Daniel, candidatul numarul unu la postul de patriarh, oficiaza o slujba de canonizare. Ce intalnire! La Manastirea Secu! Nici Pastorel n-ar fi reusit o gluma mai buna.

Dupa Secu, premierul va vizita si Serviciul de pasapoarte si de permise auto din Piatra Neamt, asa cum a facut zilele trecute la Tg. Mures, unde, dupa ce si-a luat numar de ordine in fata camerelor tv pentru a testa serviciile respective, le-a declarat "un exemplu de organizare, civilizatie si respect pentru demnitatea cetateanului".

Pai cum naiba sa se poarte prost serviciile respective cand e vorba de primul-ministru? Dl Tariceanu chiar o fi crezand in mascaradele respective? Daca da, e printre ultimii.

Desi au fixat data europarlamentarelor, nici PNL si nici PSD si PD nu si-au desemnat capii de lista pentru alegeri si nici candidatii nu dau in branci pe listele de Bruxelles pe care le considera mai degraba un fel de liste de disponibilizati cu salarii compensatorii sau pensionari inainte de termen.

Ce sa caute ei acolo, la munca grea si salariu fix cand aici e bataia pestelui? Sa plece cine nu mai are sanse aici sau cine fuge de justitie. Desi se vaita ca populatia n-a inteles specificul alegerilor europarlamentare, primele care nu l-au priceput sunt chiar partidele - dovada ca iar apeleaza la trucuri cu sportivi sau cantareti de playback.

PSD a anuntat insa ca are o "surpriza" pentru aceste liste dar ramane ca ea sa fie aprobata de conducere. Doar n-o fi Andreea Marin!