Numarul persoanelor care sufera de obezitate este tot mai mare in Statele Unite. In 31 de state americane a crescut fata de anul trecut, dupa cum arata un raport al Centrului american de prevenire a imbolnavirilor, citat de agentiile internationale de presa.

Ingrijorator, documentul arata ca, in niciunul dintre statelele americane nu a scazut numarul obezilor.

Cei mai multi obezi traiesc in Mississippi, unul dintre statele americane cele mai sarace. Acolo numarul celor care sufera din cauza kilogramelor in plus depasind, pentru prima data, 30%.

De altfel, 10 din cele 15 state cu cei mai multi obezi sunt situate in sudul SUA. Intre acestea: Alabama, Louisiana, Carolina de Sud si Tennessee. Cele mai putine persoane obeze sunt insa in regiunile mai dezvoltate din nord-est: Connecticut, Vermont, Massachusetts si Colorado.

S-a ajuns in acesta situatie in contextul in care 22% dintre americani recunosc ca nu fac deloc sport, mai arata studiul.

Mai grav este ca tot mai multi copii sunt afectati de obezitate. Numai in capitala Washington 23% dintre copiii cu varste intre 10 si 17 ani au un surplus important de kilograme.

Cel mai gras copil din lume este o fetita de 7 ani din Chicago care cantareste 220 de kilograme. Consuma pe zi 10 000 de calorii, iar parintii ii satisfac toate poftele.

Cel mai gras copil din lume

Totodata, raportul mai arata ca 85% dintre americani spun ca obezitatea este o epidemie si 81% asteapta interventia guvernului pentru a rezolva acesta criza, prin programe de educatie in scoli, facilitati pentru cei care vor sa faca exercitii fizice si reducerea publicitatii pentru mancarea nesanatoasa.