Un militar de origine romana din armata americana a fost desemnat cel mai bun soldat al US Army din Europa, in urma unui concurs desfasurat la Grafenwohr (Germania), informeaza publicatia "Stars and Stripes".

Caporalul Mihai Mocanu, care face parte din cadrul celui de-al 2-lea Batalion, regimentul 6 Infanterie a Corpului V de armata, a fost desemnat cel mai bun soldat in urma competitiei anuale destinate soldatilor si subofiterilor organizata de comandamentul trupelor americane din Europa in Germania (USAREUR).

Sergentul Travis Snook, din cadrul Armatei a 7-a, a castigat competitia destinata subofiterilor. Cei doi au fost premiati, vineri, in cadrul unei ceremonii organizate la Heidelberg, in Germania.

Competitia a inclus probe de orientare pe teren, un mars de 15 kilometri, trageri pe timp de noapte si zi, precum si teste de rezistenta fizica si alte sarcini de lupta.

Mocanu s-a nascut la Harlau, in judetul Iasi, si a fost cadru activ in fortele armate din Romania. In prezent el este caporal de infanterie in armata americana, dupa ce, timp de sase ani, a fost angajat al firmei de securitate Ponds Security din orasul german Hohenfels.

Cotidianul "Stars and Stripes", care este dedicat soldatilor americani din intreaga lume, afirma ca Mocanu a fost campion la arte martiale in 1997 si este casatorit cu Monica, cu care are o fiica, Emily. Caporalul de origine romana afirma ca spera sa poata frecventa cursurile scolii unde se formeaza trupele aeropurtate si cele de asalt.

"Uneori poti sa pierzi o lupta, dar acest fapt nu inseamna ca ai pierdut un razboi", a afirmat Mihai Mocanu, citat de "Stars and Stripes".

Caporalul Mocanu si sergentul Snook vor reprezenta comandamentul trupelor americane din Europa in competitia la nivel de armata organizata in perioada 1-5 octombrie la Fort Lee, in statul Virginia.